BiH
3

S fotografijom Milorada Dodika Banjalučanin počeo štrajk glađu

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Uz fotografiju predsjednika RS-a Milorada Dodika i zastavu SNSD-a Đuro Čekić iz Donjih Kola kod Banje Luke danas je u parku “Mladen Stojanović” počeo štrajk glađu.

Čekić, obučen u garderobu na kojoj su stranačka obilježja SNSD-a, kaže da se na ovaj potez odlučio jer vlast nije ispunila obećanje da će njegovoj sedmočlanoj porodici osigurati sredstva za izgradnju kuće.

Posebno proziva gradonačelnika Slobodana Gavranovića da nije ispunio obećanje.

"Gradska vlast, koja obeća građaninu svog grada pomoć, a ne ispoštuje svoje obećanje, nije ni zaslužila da vlada i vara narod. Ja sam očit primjer, meni su obećali izgraditi krov nad glavom, obećali su mi posao. Ali to me dovelo ovdje gdje sam sad", napisao je Čekić i postavio taj natpis uz mali šator koji je postavio u parku “Mladen Stojanović”, mjestu gdje je po zakonu u RS-u dozvoljeno izražavanje građanskog nezadovoljstva.

Đurina višečlana porodica živi u kući njegovog brata, iz koje će morati da izađe u septembru.

Nakon toga, kaže, nemaju gdje da odu. Ako niko ne reagira u narednih sedam dana, najavljuje da će mu se u štrajku pridružiti i žena, koja je u 5. mjesecu trudnoće.

Navodeći da će u štrajku glađu istrajati dok god mu neko od nadležnih ne pomogne, Đuro navodi da se posebno obraća predsjedniku RS-a, pa otuda je i stavio njegovu veću sliku i stranačko obilježje ispred sebe.

"Pomogao je mnogima, možda sam ja sljedeći", nada se ovaj štrajkač, ali odmah poziva i sve druge građane da mu, ako mogu, pomognu.