{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ružu? Ne hvala, ja bih osmijeh

8.3.2013. u 15:08
64
Ružu? Ne hvala, ja bih osmijeh
64
Volonteri i volonterke Instituta za razvoj mladih KULT, u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca BiH odlučili su da na poseban način svim pripadnicama ljepšeg spola čestitaju Dan žena.
Aktivisti su se fotografisali u svojim školama, na ulicama u kafićima i drugim mjestima sa parolama poput "Pravi muškarci ne kupuju žene", "Ružu? Ne hvala, ja bih osmijeh" i "Ja volim svoju djevojku svaki dan, a ne samo 8. marta".

"Odlučili smo se da na taj način obilježimo ovaj bitan datum kako bi pokazali svim ženama da su nam bitne svaki dan, a ne samo 8. marta. Također, slikali smo se i sa parolama protiv nasilja nad ženama. Ovo je jako bitan problem u našem društvu kojem se ne pridaje potrebna pažnja. Bitno je da se o ovom problemu priča jer šutnjom ništa ne možemo postići. Tek onda kada se o ovoj temi bude pričalo otvoreno u svim sferama društva, ljudi će realizirati koliko je glomazan ovaj problem i krenuti u akciju", poručili su iz KULT-a

Njihovi volonteri i volonterke svaki 25. dan u mjesecu obilježavaju kao narandžasti dan - dan borbe protiv nasilja nad ženama.

"Više puta smo uspjeli da obilježimo ovaj dan i razgovarali smo sa mnogim građanima naše države na ovu temu i to ćemo nastaviti svaki dan, ne samo svakog 25. u mjesecu ili 8. marta", istakli su.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: