{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rukovodstvu i radnicima Feroelektra onemogućen ulazak u zgradu direkcije u Sarajevu

F
23.4.2015. u 13:26
7
5
Rukovodstvu i radnicima Feroelektra onemogućen ulazak u zgradu direkcije u Sarajevu
7
Vršiocu dužnosti direktora Feroelektra Senadu Smajiću i nekolicini radnika danas je ponovo onemogućeno da uđu u zgradu direkcije te kompanije u Sarajevu.
U drugom pokušaju da uđu u zgradu, otkako je Općinski sud u Sarajevu 14. augusta 2014. po tužbi Agencije za privatizaciju FBiH raskinuo kupoprodajni ugovor Stanić- Investa s Feroelektrom, radnike su spriječili zaštitari i pripadnici SIPA-a.

Smajić je novinarima rekao da im nije dozvoljen ulazak uprkos rješenjima Suda i Uprave za inspekcijske poslove koja posjeduju, te da su bili prisutni i pripadnici SIPA-e jer prvi sprat zgrade koristi Ambasada Hrvatske u BiH.

Smatra da je riječ o provokaciji kojom se pokušava iznuditi njihova pogrešna reakcija da bi slučaj dobio političku konotaciju, ali da ih neće uspjeti isprovocirati već će tražiti od premijera FBiH Fadila Novalića i resornog ministra Aleksandra Remetića da zaštite imovinu Federacije.

Pomoćnik direktora Agencije za privatizaciju FBiH Senad Rahimić rekao je da se predstavnici Stanić- Investa danas nisu pojavili na sastanku na koji su pozvani te da će o današnjem događaju biti obaviješten ministar Remetić i po njegovom nalogu poduzimane naredne aktivnosti.

Dodao je da će Vlada FBiH poduzeti sve zakonom predviđene mjere da preuzme upravljanje svojom imovinom u Feroelektru jer iako je Stanić- Invest podnio vanredni pravni lijek Vrhovnom sudu FBiH to ne odgađa izvršenje pravosnažnih sudskih presuda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: