{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rukovodstvu i radnicima Feroelektra onemogućen ulazak u zgradu direkcije u Sarajevu

F
FENA
23.4.2015. u 13:26
7
5
Rukovodstvu i radnicima Feroelektra onemogućen ulazak u zgradu direkcije u Sarajevu
7
Vršiocu dužnosti direktora Feroelektra Senadu Smajiću i nekolicini radnika danas je ponovo onemogućeno da uđu u zgradu direkcije te kompanije u Sarajevu.
U drugom pokušaju da uđu u zgradu, otkako je Općinski sud u Sarajevu 14. augusta 2014. po tužbi Agencije za privatizaciju FBiH raskinuo kupoprodajni ugovor Stanić- Investa s Feroelektrom, radnike su spriječili zaštitari i pripadnici SIPA-a.

Smajić je novinarima rekao da im nije dozvoljen ulazak uprkos rješenjima Suda i Uprave za inspekcijske poslove koja posjeduju, te da su bili prisutni i pripadnici SIPA-e jer prvi sprat zgrade koristi Ambasada Hrvatske u BiH.

Smatra da je riječ o provokaciji kojom se pokušava iznuditi njihova pogrešna reakcija da bi slučaj dobio političku konotaciju, ali da ih neće uspjeti isprovocirati već će tražiti od premijera FBiH Fadila Novalića i resornog ministra Aleksandra Remetića da zaštite imovinu Federacije.

Pomoćnik direktora Agencije za privatizaciju FBiH Senad Rahimić rekao je da se predstavnici Stanić- Investa danas nisu pojavili na sastanku na koji su pozvani te da će o današnjem događaju biti obaviješten ministar Remetić i po njegovom nalogu poduzimane naredne aktivnosti.

Dodao je da će Vlada FBiH poduzeti sve zakonom predviđene mjere da preuzme upravljanje svojom imovinom u Feroelektru jer iako je Stanić- Invest podnio vanredni pravni lijek Vrhovnom sudu FBiH to ne odgađa izvršenje pravosnažnih sudskih presuda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: