Prvi Kongres
88

Rukovodstvo NiP-a: Najsnažnija smo politička alternativa

B. R.
Denis Zvizdić, Elmedin Konaković i Kemal Ademović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Denis Zvizdić, Elmedin Konaković i Kemal Ademović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Rukovodstvo NiP-a obratilo se javnosti poručivši građanima da imaju "jedinu i najsnažnija političku alternativu". Obećavaju da će voditi principijalnu politiku.
Na današnjem prvom Kongresu ove stranke u Domu mladih u Sarajevu za predsjednika je ponovo izabran zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković. Protukandidata nije imao.

Smatra da je Kongres, kako je rekao, potvrda svih kvaliteta ove stranke. Prema njegovim riječima, javnost se mogla uvjeriti u pojedinačni i kolektivni kvalitet. Konaković je zadovoljan kadrovskom politikom ove stranke.

"Postavili smo postulate za izbor najboljih pojedinaca na čelo institucija. Imao sam potrebu da se zahvalim armiji članova, jer su nam omogućili da biramo kvalitetne i vrlo često nestranačke kadrove, a sve u cilju jačanja institucija", ocijenio je.

Kemal Ademović, koji je ranije bio politički direktor NiP-a, je izabran za prvog zamjenika predsjednika. Napomenuo je da je Kongres donio Rezoluciju o zaštiti Bosne i Hercegovine. Obećao je da će, kako je kazao, nastojati da budu dosljedni u primjeni programskih principa.

Kemal Ademović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Kemal Ademović (Foto: I. Š./Klix.ba)

Denis Zvizdić, koji je u rukovodstvu državnog parlamenta, je izabran za drugog Konakovićevog zamjenika. Za njega je NiP, kako je naglasio, snažna i potentna politička opcija.

"Ovo je jedina i najsnažanija alternativa, nosioc političkih promjena", zaključio je Zvizdić.

Denis Zvizdić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Denis Zvizdić (Foto: I. Š./Klix.ba)

Za potpredsjednike izabrani su načelnik Ilidže Nermin Muzur, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić, Aida Terzić, Biljana Lazarević i Nihad Omerović. Osim toga, izabrani su članovi Glavnog odbora i Nadzornog odbora.