Mrakovica
0

Rukovodstva parlamenata u BiH prvi put na zajedničkom sastanku

FENA
Rukovodstva triju parlamenata u Bosni i Hercegovini trebalo bi da u četvrtak, prvi put od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, održe zajednički sastanak čiji će domaćin biti predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić.

Susret predstavinka Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta Federacije BiH i Narodne skupštine RS-a zakazan je na Mrakovici na Radojičićevu inicijativu.

Šef Kabineta predsjednika Parlamenta RS-a Perica Rajčević izjavio je za Fenu da su potvrdu dolaska na sastanak poslala dva člana predsjedništva Predstavničkog doma Parlamentrane skupštine BiH Niko Lozančić i Milorad Živković, dok treći član predsjedništva tog bh. zakonodavnog tijela Beriz Belkić ima već dogovoren druge obaveze i neće biti na Mrakovici.

Rajčević je precizirao da iz Federalnog parlamenta, koliko ima informacije do sada, još nisu potvrdili učešće svog rukovodstva za sastanak na Mrakovici, ali nisu ni javili da neće doći.

On je kazao da se ovim sastankom nastoji doći do oživljavanja parlamentrane sasradnje unutar BiH, posebno što je ona nephodna kada se imaju u vidu obaveze koje stoje pred BiH nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s Evropskom unijom.