Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jadni robovi iz Kaknja. Kopač i vozać sa toplim obrokom ne zarade, a dobiju oko 2 000 KM. Pola ih je tužilo rudnik i dobili po 20 000 KM. Sada traže plate po 2 500 KM. Uhljebi i nehljebi sa sedam kora. A rudnik u dugu preko 100 milkiona KM što za poreze što za druge obaveze. Stvarno su ugroženi. Zaposlite se privatno pa ćete vidjeti koliko vrijedite rudarćine. Bagra neradnika. Mrš kući.
Vidi uhljeba sto protestuju. Pa mi smo gori i poganiji od grka. Svima ovima treba dati otkaz i zaposliti normalne gradjane koji zele i imaju potrebu za poslom. "ko radi umrijeti ce od gladi", pa matere ti ,ond daj otkaz, ostavi radno mejsto normalnom covjeku. gdje su bili ovi uhljebi kad je trebalo protestvovati za dobrobit svih gradjana? Novi zakon o radu je prioritetan, bas radi ovih uhljeba!
samo mi je zao ovih starih ljudi koje ce budzetlije i sindikalci iskoristitit za sebe u protestima .
policija treba sve redom da tuče i rastjera ovu poltronsku gamad sa ulica
Koja manipulacija od strane sindikata i opoziucije na čelu sa SBB om sa radnicima? Pa znate li da sve reforme , pa i novi Zakon o radu, traži EU?Možete sada da ga ne suvojite ali moraćete kad tad , za 3 mjeseca ili pola godine, jer ćemo ostati bez 1 KM kredita, nije adresa vlada nego EU! Recite da nečete u EU pa nećete morati trpiti ponižavajuće tzv "reformske agende", (čitaj oduzimanje svih socijalnih prava, smanjenje penzija, robovlasničkih zakona o radu) , pa onda dajte vladi mandat da traži partnera mimo EU, nama npr, jedna Turska može dati 5 puta povoljniji kredit nego zelanaška EU i ne trebamo ni ići u EU, to je klub bogatih za eksploataciju bijede poput nas Hrvatske, Srbije, Grčke i slično !!!
Ne pravi se lud! Ko nije za reforme? Jesi li ti pročitao ovaj ponuđeni zakon? Više pristaje S. Koreji nego EU!
@balak To traži EU, i nama takva EU, koja će nas dovesti na prosjački štap ne treba. Od njih je sav belaj. Šta su dobra donijeli Grcima, Hrvatskoj, koja je još bogatija od nas, trebamo tražiti alternativne kreditore, ne zelenaše, EU će doonijeti kozmetičke promjene, a sve privatizirati i spati ćemo na prosjački štap. Ne EU i njihovim robovlasničkim reformama !!!
Nema tu rudara,to su BUDJETARI,pozivam POLICIJU DA ISPROBA VODEME TOPOVE...
Sarajevo April 1992, antiratne demonstracije. Rudari, pored poruka protiv rata, demonstrirali: Nećemo 2000 maraka ( njemačkih) platu ! Danas rade za 700-800 ovih konvertibilnih.
sda uhljebi izašli na ulicu.....hahahahahaha.....pod hitno rastjerati gov.na.....MA.RŠ kući jeb.avo vas ćaća uhljepski
a gdje su kukićevi iz banooooovićaaaa
evo ih - rudari uhljebi kojih se sda boji :D
pa zar vi sa 900KM plate vec niste robovi??? samo da znate glavesine u VASIM sindikatima imaju 3500KM late i oni isto ne bi bas da budu robovi... odakle taj ne srazmjer u vasim redovima???
trebalo je 20 godina da shvate ....
vidim ovi sto pucaju minuse ne slazu se cinjenicom da rudari trebaju imati vece plate i da je neopravdano to sto sindikalci u odnosu na njih imaju po 300% vece plate od njih... zalosno smo mi drustvo