Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bakire odlazi!
Rudari su nekad imali mu.da.
dosli i vi pameti, da vam nije dovoljno 5 piva i 3 cevapa da sve zaboravite ! tako a na izborima 2022 znate da je SDA od rata vladala EP BiH koja vam je to i napravila
Skinite sindikate, solidarisite se i krenite u PRAVU promjenu.Tik Tak...Tik Tak...!
Svima otkaz i zamijeniti ih sa robotima i mašinama. Rudarstvo svakako nije posao dostojan čovjeka
Rintajte rudari za hercegovacke vuko.ebine
Smije li neko slučajno upitati otkuda MILIJARDA KM duga?Šutili ste sve ove godine, znali ste za krađu,kriminal...Sada je kasno!
propala kae drzava
Stigo ćumur
Fakat mi nije jasno koja je svrha doci protestovati za praznik pred praznim zgradama, uz parole i poruke onima koji tad sjede negdje u hladovini van grada...
Ima ih viška bar 2000, uhljebljuju se čitave porodice. Daje se po 15 hiljada mita za zaposlenje u rudniku. Prosječna plata rudara bez ikakve škole 1500 KM, viša od profesora a 2x viša od radnice u Bingu. Produktivnost na poslu nikakva, jedan rudar u Poljskoj iskopa uglja kao 10 rudara u BiH, mjereno, ima elaborat.
samo malu opasku na sve da te pitam sa čime od mašina raspolaže rudar u Poljskoj za razliku od našeg BiH rudara sa lopatom Alije Sirotanovića?
@ZmajodBosne1i U svijetu se svugdje ukida iskop u jamama, opasan je a nema nikakve produktivnosti, ugalj se kopa samo na širokim iskopima bager+kamion. Ovo u nas je 19 vijek, jednostavno jame treba ukinuti. I u nas ima širokih kopova, produktivnost je nemjerljivo veća nego u jamama. Nije jasno zašto se rudari žale na uslove a ipak insistiraju da rade u jamama?
kod. nas sve na guranje, nikakvog sistema.. sve go neradnik na rukovodećim funkcijama
Vasi politicari ce vas gledati na N1 negdje na vikendici uz mirise rostilja :)
DRAGI MOJI RUDARI ZAŠTO VAS FARBAJU VAŠI? KADA ORGANIZUJETE KAKAV PROTEST POZOVITE NA NJEGA I SVE OSTALE KOJI SE OSJEĆAJU POVRIJEĐENIM! DA STE POZVALI IZMEĐU OSTALOG I NA POVEĆANJE MINIMALCA ZA SVE PUNO BI NAS SE VIŠE OKUPILO! INDIVIDUALNO NEMATE ŠANSE KAO NI VEĆINA! BUDITE PAMETNI I SVAKO DOBRO DOBRI LJUDI!
dahoce sunce sijat nehumano 50 stepeni u golim vodama da budete suti i kopaj i ja se borim svaki dan za marku jednu jedinu do krvi se borim
Ko sutra ne podrži rudare, nema više pravo se žaliti.
Sindikat?Zar tako nešto postoji još u BiH a da nije pod uticajem vladajućih feudalista?
Husinska buna bila prije 100 hodina