Komentari (215)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
99% rudara je sda glasacko tijelo. Sta hocete sad?
Pa ja nigdje ne priocita da ste trazili da se otpuste uhljebi zaposleni u rudnicima, u Elektrprivredi. Pa kakvi su ovo zahtjevi, ovo je samo privremeno rijesenje problema.
U potpisu ovog pamfleta Mirsad Kukic i Nermin Niksic. Pravi i postrni sindikat bi se borio samo za platu, bolje uslove rada i da se plate doprinosi. Ovima prva dva zahtjeva smjena direktora, zatim kaloricnost uglja, zatim cijena uglja, pa onda pravilnici o ucinku itd itd. Sve sama politika.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Onom sindikalcu plata 2400 KM + topli obrok 15KM + prevoz...bageristi haman 2000 KM + topli + prevoz...NK radniku 1800 KM + tppli + prevoz ja NE znam šta ovi ljudi hoće koji q.ac !!!! Nekim inzinjerima nisu ovolike palte !!!!
SINANE ako nisi znao nepismenjakovicu,RUDARI SU ZADUZENI ZA KRAMPU I LOPATU i pregovore o visini plata i uvjetima rada,a vlasnik rudnika je ZADUZEN ZA POSTAVLJANJE direktora,a kao stanovnik BiH,mislim(jer ni ja ne postavljam i smjenjujem direktore)da ih treba smijeniti, SAMO zato sto su se doveli u situaciju da ih reketirate i ucjenjujete,zato sto vec nisu uvezli 700 kopaca-rudara iz Pakistana i Indije,jer kazu da samo 700 kopaca rudara ima cijela FBiH.
Uvaženi Andzelija je 26 g u Elektroprivredi, napredovao si pravo, kao izvršni direktor za distribuciju znao si koliko novca ide za rudnike, zašto tada nisi vidio u kojem pravcu idu rudnici, nije te interesiralo imao si preceg posla Tisne ovaj- Tisne onaj......valjalo je to sve prebrojiti glavu na glavu. Možda ti zbog toga glava narasla
Ovo nije sindikat ovo je ZLOCINACKO UDRUZENJE KOJE UCJENJUJE DRZAVU I GRADJANE PRESTANKOM PROIZVODNJE STRUJE.Ovo ucjena se vise nikada ne smije ponoviti.Pregovori da,ali ne pod ucjenom neisporucivanja uglja.Ovi diverzanti unistili 100 miliona opreme duzni 1,4 milijarde,sad hoce da uniste cijelu privredu koja nece imati struje.Gori su od JNA.Hitno uvesti rudare iz Indije i.Palistana.
Ovo nije sindikat ovo je ZLOCINACKO UDRUZENJE KOJE UCJENJUJE DRZAVU I GRADJANE PRESTANKOM PROIZVODNJE STRUJE.Ovo ucjena se vise nikada ne smije ponoviti.Pregovori da,ali ne pod ucjenom neisporucivanja uglja.Ovi diverzanti unistili 100 miliona opreme duzni 1,4 milijarde,sad hoce da uniste cijelu privredu koja nece imati struje.Gori su od JNA.Hitno uvesti rudare iz Indije i.Palistana.
I opet ovi preko leđa rudara hoće da njima bude bolje, na kraju će opet rudarima biti loše a njima dobro. Rudari samo traže svoja prava dok se ovi poigravaju sa time...
Logika : Bingo posluje sa dobitkom 100 milona godišnje i plata radnika 700 km a Rudnici posluju sa gubitkom 100 milona plata 1800 km i sad bi ovi iz binga trebali placati skuplju struju ???
Rudare one koji nemogu zaraditi 1000 KM samo zanima plata i doprinosi. jer60% rudara nemoze zaraditi 1000 KM a ovo sto je sindikat poslao podpuno kontra onoga zbog cega su rudari izasli pred vladu... 🙄😳🙄😳🤯🤯🤯🤯🤯
Jbt pa onaj majmun ima 2800 i jos pametuje Pa doktor specijalista primarijus nema platu vise od 2350 km Šta hoceteeeeee 2000 da imate svi eee druže onda pravac Njemačka a ne ovako hebete obični narod sa poskupljenjem struje
Ma idite više 🤬 Zbog vašeg uglja mi se davimo u smogu
Rudari ne popuštajte ni milimetra dok ne otjeramo lopove koji nas jbu u zdrav mozak 25 godina. Nek nema ni struje ni grijanja pa nek oni kopaju i lože vatru mamu im lopovsku.
Bolje rudare otjerati
Je li iko od naroda shvatio da ovi zahtjevaju 20% vecu cijenu uglja i poskupljenje struje narodu da bi oni svoje ostvarili, jos uz to kazu da ce u suprotnom doci ponovo uz podrsku istog tog naroda kojem ce struja biti skuplja? Druga stvar, je li iko skontao da ne kazu nigdje protest rudara nego protest radnika rudnika...dakle onih lezihljebovica po kancelarijama i svih ostalih radnika, najmanje je tu pravih rudara koji idu u jamu...
Sramno je trazenje osoba sa osnovnom skolom ima 1.300 a sa srednjom 1.600, sindikat mora povuci utakmicu u rudnike i poceti raditi, povecanje cijene uglja odmah se povecava cijena struje za gradjane, jako nekorektno, moraju sjesti i naci kvalitetan kompromis. I jos jedna ne logicnost zar prestavnici sindikata nemaju platu od clanarine ovdje njih poslodocac placa, to nije sindikalni pokret.
Kako to da poslovođa i ima 2400 platu i još topli obrok 330 pa minuli rad... Izađe delegat haman 3000 KM. A rudari 1000.
A gdje je ostavka Sarajlića, on je odgovorno lice za rudnike tj. glavni.
Ovo je ultimatum.To nema nigdje na svijetu rudar trazi smjenu direktora. Ne traze smjenu Husica ,Andelika je je u pravu .Rudari ne traze da tuzilastvo uđe u rudnike i istrazi kriminal mendazementa rudnika koji su ih doveli do gubitaka.