Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rudarski posao je častan posao i u jami nije bitno šta si bosnjak, hrvat il srbin nit dole se radi bratski čuvaju se leđa jednom drugom i poštuju se ljudi jer su svjesni gdje rade i da ih i namjanja greška moze koštat zivota a vi što serete o rudarima da nema rudara i rudnika od ove drzave ništa nebi bilo a i ovako je u lošem stanu ! Sretno
Danas je u Njemačkoj zatvorena zadnja jama. Ugalj iz jame jednostavno nije rentabilan i to već odavno. Površinski kip je druga priča, ali rudnike gdje se vaši ruda iz velikih dubina jednostavno treba zatvoriti. Jedino o čemu treba pričati je kako povećati zaposlenost u industriji, i to visokotehnološkoj.
@ambih77 Njemačka zatvara jame a godišnje spale milione tone ugljeva svaki mjesec negdje termoelektranu otvore probale su švabe da "ugase" rudnike kad su vidjeli na šta su došli ponovo su ih vratili , da ne znam koliko vjetroelektrana i solarnih naprave izvalit će debelu svotu ne mogu da nadoknade jednu jaku termolektranu . Ja bi baš volio da se rudnici zatvore u BIH drzava bi bankrotirala i propala za mjesec
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svako ko imalo u glavi ima, i misli na budućnost svoju svoje porodice u borbi za egzistenciju prihvata da radi i ovakve poslove. Nije on glup, nije zatucan mozda neko nema izbora a neko to zaista voli i uputio se u ovo. Najviše mrzim kad mi počnu srat oni koji qrcem ne mrdaju čekaju da im babe dadnu markicu za kafu i šišu, jede kod kuće i to je to i misli njemu lijepo, to je otpad društva, nehljebar, valja se po kući ko skotna kuja
@Lloyd. Zatvorila iz ekonomski razloga,a njemaćkoj rudnik i mnogi na svjetu 2 razna pojma. Treba i ovdje śkola na rudniku... Njemaćka je to..
Za taj Posao mora se roditi. Uslovi u Bosni i na svjetu nisu baś za poźeliti.. Jućer zadnji rudnik u njemaćkoj zatvorio se. Gledam ostale gdje su bili,sruśili i prave na zemljiśtu kuće tvornice itd. Ko da nikad nije bilo niśta,a ugalj je njemaćku posle drugog svjetskog rata digo na noce. Sretno svim rudarima..
Zaslužio je veću lopatu !!
Ova Bosna nam je fakat sva shuplja...😂😂😂😂
Oni imaju VOOOZ!
šta su navalili sa ovom rudarskom propagandom?
Ja kakav komad budale. Otac mu se patio i on se pati, a po svoj prilici će ovaj KRETEN i svojoj djeci bajke o rudarskoj romantici pričati. Jadna djeca.
@ambih77 cemu minusi? Covjek je upravu 100%
posao jarane ne bi mjenjao. e pa moj savjet ti je da pod hitno mozak mjenjas
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.XXDate.club
Rudari, vi ste moji heroji! Dubok naklon!
klasični Bošnjo. Uvijek zadovoljan.
Drago mi je da ima posao. Kakav takav. Ali odavno je poznato da je posao rudara jedan od najzahtjevnijih poslova koji postoje. Ali brate dragi, isto tako je jedan i od najopasnijih i NAJGORIH po zdravlje (posebno kardiovaskularne bolesti). Me ginu mu “Black Lung” ili ti Crno pluća.
Uh brate mili, svjetloputi (arijevci) po propagandnoj mašineriji kakva je u neka vremena bila u trećem rajhu. Godine 1943 ovakva ekipa su bili tenkisti kraljevskog tigra u operaciji Kursk. Topovska cijev na grdosiji biješe top kalibra 88 mm, ista kao i u Sahari u vrijeme Romela ... :) Šalim se naravno. Šalim se narode ...