Dok RTVBiH prijeti finansijski kolaps
0

RTVFBiH: Nikada nismo bolje stajali nego na kraju 2011.

SRNA
Upravni odbor Radio-televizije Federacije BiH (RTVFBiH) saopštio je večeras da je na vrijeme obavijestio čelnike BHRT-a i Radio televizije Republike Srpske (RTRS) da predstavnici tog emitera neće prisustvovati današnjem sastanku u Tesliću.

"Mi u RTV FBiH iskreno žalimo zbog izuzetno teške finansijske i ukupne situacije u kojoj su se našli naši partneri u Javnom sistemu BiH, i RTRS i BHRT, jer takva situacija ni nama u RTVFBiH ne dopušta da se stabilno i planski ubrzano razvijamo, bez obzira što u kadrovskom, programskom i pogotovo finansijskom smislu RTVFBiH nikada nije bolje stajala nego na kraju ove 2011. godine", navodi se u saopštenju.

Članovi upravnih odbora i direktori BHRT-a i RTRS-a upozorili su da će RTV sistem BiH doživjeti potpuni finansijski kolaps u 2012. godini ukoliko se nastavi ovogodišnji trend pada naplate RTV takse u Federaciji BiH.

Budući da 3. tematska sjednica Odbora Javnog radio-televizijskog sistema BiH nije danas održana u Tesliću zbog nedolaska predstavnika RTV FBiH, članovi UO i direktori BHRT-a i RTRS-a saopštili da su da tri javna emitera u BiH završavaju tekuću godinu u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji.