|

RTV BPK nastavila s emitiranjem programa

RTV BPK nastavila s emitiranjem programa
0
S
Piše: T.Sekulić
11.12.2009. u 18:30
0
komentara
0

dijeljenja
RTV BPK nastavila s emitiranjem programa
Uposleni u Radio-televiziji BPK Goražde skoro 15 dana bili su u generalnom štrajku zbog čega nije emitovan ni program ove televizije. Zahtijevali su da im se isplate zaostale plate i nisu odustali od štrajka sve dok taj zahtjev nije bio ispunjen. Kako saznajemo, danas je postignut dogovor između radnika i menadžmenta kuće, štrajk je zamrznut i uposlenici su se vratili na svoja radna mjesta.
Četiri mjeseca su kasnile plate uposlenicima RTV BPK Goražde zbog čega su još u novembru nekoliko puta protestirali jednosatnom obustavom rada, a zatim svoja prava pokušali tražiti ispred zgrade institucija Bosansko-podrinjskog kantona. Kada ni na taj način nisu uspjeli ostvariti svoja prava stupili su u generalni štrajk i u potpunosti prekinuli program.

Zahtjevali su podršku iz budžeta, odnosno isplatu zaostalih plata, razlike u već isplaćenim platama i regres za ovu godinu.

"Danas su se vodili pregovori sa menadžmentom kuće te je postignut dogovor s kojim se usaglasila i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona. Plate će, prema dogovoru, biti isplaćene tokom iduće sedmice, a ostala dugovanja do juna naredne godine", saopšteno nam je iz RTV BPK.

U toj medijskoj kući uposleno je 29 radnika koji su istakli kako je štrajk zamrznut i ukoliko se ne ispoštuje postignuti dogovor oni će ponovo stupiti u štrajk.

Odmah po potpisivanju dogovora radnici su nastavili s radom i emitiranjem programa, koji je bio obustavljen od 27. novembra do danas.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.