{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS se ipak zadužuje za dvije bolnice

F
21.6.2011. u 17:43
0
7
RS se ipak zadužuje za dvije bolnice
0
RS se ipak zadužuje za dvije bolnice
Banja Luka
Odluka o prihvatanju zaduženja RS-a prema Evropskoj investicionoj banci (EIB), u iznosu od 100 miliona eura, predviđenih za izgradnju nove bolnice u Bijeljini i rekonstrukciju i opremanje Kliničkog centra Banja Luka, nakon nedavnog iznenadnog povlačenja, danas je ipak usvojena u entitetskom parlamentu i to u istom tekstu.
Problem, koji je izazvao konfuziju, odnosio se na činjenicu da su poslanici tražili da se iz ovih sredstava finansijski pomogne i zdravstvena ustanova Kasindol, koja je u najtežom stanju od svih bolnica u tom bh. entitetu.

Međutim, resorni ministar Ranko Škrbić potvrđuje da je ugovorom s EIB-om precizirano da su predviđena sredstva namijenjena isključivo za bolnice u Bijeljini i Banjoj Luci, ali su poslanici opozicije ponovo zatražili da počnu razgovori i o osiguranju sredstava za obnovu zdravstvenog centra u Kasindolu.

Poslanik DP-a Dragan Čavić upozorio je da se RS “nekontrolisano” zadužuje.

“Samo dva fonda, zdravstva i penzijskog osiguranja, imaju kumulativi deficit od 400 miliona. Dva fonda i budžet RS-a imali su u prošloj godini veće rashode od prihoda, veću potrošnju od stvaranja za milijardu maraka i mi se još na to zadužujemo. Razumijem da nam treba bolja zdravstvena zaštita, ali nju neće činiti bolji aparati, nego doktori i medicinska usluga, koju danas nemamo”, naveo je Čavić.

Poslanici su po hitnom postupku usvojili Zakon o privatizaciji državnih stanova, kojim se do 30. juna 2015. godine produžava rok za otkup državnih stanova u RS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: