RS: Naredne godine 1.555.000 KM za sportske saveze

S
SRNA
15.12.2011. u 16:47
0
0
RS: Naredne godine 1.555.000 KM za sportske saveze
0
RS: Naredne godine 1.555.000 KM za sportske saveze
Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, prema prijedlogu budžeta za 2012. godinu, za sve sportske saveze, organizacije i klubove u Srpskoj u vidu tekućeg granta izdvojiće oko 1.550.000 KM.
Pomoćnik ministra za sport Goran Raca istakao je da Ministarstvo pravi određene planove i prioritete za finansiranje sportskih manifestacija koje su od interesa za Republiku.

"Veći dio sredstava raspodijelili bismo putem konkursa, i to je novina, i svi sportski kolektivi moći će da konkurišu za finansijska sredstva", precizirao je Raca novinarima u Banjoj Luci, nakon sastanka predstavnika sportskih saveza RS sa predstavnicima Ministarstva.

Predsjednik Odbojkaškog saveza RS Milutin Popović istakao je da ohrabruje činjenica da je u budžetu u ovom trenutku planirano više sredstava nego u prošloj godini.

"Realno je da sredstva koja su planirana nisu dovoljna za sport u RS, ali sportski savezi i klubovi, osim tih sredstava, moraju da iznalaze i druge mogućnosti - saradnjom sa lokalnim zajednicama, tražeći sponzorstvo, donatorstvo i tako dalje", rekao je Popović.

On je istakao da je Odbojkaški savez Srpske u toku ove godine realizovao planirane aktivnosti i dodao da je ovaj savez imao velike probleme sa porezima na dodatu vrijednost.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: