BiH
0

RS: Gotovo milion KM za udžbenike

SRNA
Anton Kasipović
Anton Kasipović
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) Anton Kasipović potvrdio je da će Vlada Srpske finansirati udžbenike za učenike prvih i drugih razreda u svim osnovnim školama u Srpskoj, za šta je izdvojeno 960.000 KM.

Kasipović je potvrdio da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS izdvojilo određena sredstva za nabavku udžbenika i pribora namijnjenih odličnim učenicima iz višečlanih porodica.

On je istakao da ovih dana Ministarstvo prosvjete i kulture RS provodi akciju "Daruj knjigu, pomozi drugu“,čiji je cilj pomoći velikom broju učenika u nabavci udžbenika.

Kasipović je najavio da će četvrti studentski paviljon u Banjaluci definitivno biti izgrađen i potvrdio da su u toku pregovori o kreditu, nakon čega će radovi početi.

Govoreći o tvrdnjama Unije studenata RS da hapšenje bivšeg generalnog direktora preduzeća "Šume RS“ Srđana Ljubojevića, koji je bio i univerzitetski profesor, pokazuje da su oni bili u pravu kada su ukazivali na slučajeve nepotizma na univerzitetima, Kasipović je istakao da je Unija studenata snažan saradnik Ministarstva u otklanjanju svega što je negativno u ovoj oblasti.