|

Rotary zajednica u Sarajevu pomaže Specijalnu olimpijadu BiH

Rotary zajednica u Sarajevu pomaže Specijalnu olimpijadu BiH
294
Klix.ba
14.6.2015. u 15:42
18
komentara
294

dijeljenja
1/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
2/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
3/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
4/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
5/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
6/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
7/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
8/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
9/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Rotaract klub Sarajevo, uz podršku Rotary i Interact kluba Sarajevo, organizirao je Rotary gala bal za više od 150 zvanica, povodom obilježavanja 110 godina Rotary porodice, 85 godina postojanja i 15 godina od reosnivanja Rotary kluba Sarajevo, kao i 12 godina od osnivanja Rotaract kluba Sarajevo.
Bal koji je upriličen u Domu Oružanih snaga BiH, osim što je obilježio 110 godina postojanja Rotary porodice, imao je i humanitarni karakter. Sredstva koja su prikupljena od ulaznica biti će donirana u svrhu što bolje organizacije Specijalnih olimpijskih igara Bosne i Hercegovine i učešća BiH sportista Specijalne olimpijade na nadolazećim takmičenjima. U narednim godinama Rotary porodica u Sarajevu će intenzivnije raditi na osnivanju fonda za podršku bh. sportista na sličnim događajima.

Specijalna olimpijada u BiH je osnovana 06. juna 2006. godine i trenutno angažuje preko 25 udruženja i svoje aktivnosti ima na cjelokupnom području BiH kao što su klubovi specijalnih sportova, zavodi, dnevni centri, osnovne i srednje škole koje rade sa osobama sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju.

Cilj ovog projekta je ostvarivanje koristi osobama sa posebnim potrebama kroz sportski trening i natjecanja u fizičkom, umnom i duševnom smislu.

Sportisti Bosne i Hercegovine u narednom periodu trebaju sudjelovati na značajnim takmičenjima, kao što su Svjetska ljetna specijalna olimpijada koja će se održati u Los Angelesu od 25. jula do 02. augusta 2015. godine, kao i Svjetska zimska specijalna olimpijada koja će se održati od 14. do 25. marta 2017. godine.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...