{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rotary zajednica u Sarajevu pomaže Specijalnu olimpijadu BiH

14.6.2015. u 15:42
294
18
Rotary zajednica u Sarajevu pomaže Specijalnu olimpijadu BiH
294
Rotaract klub Sarajevo, uz podršku Rotary i Interact kluba Sarajevo, organizirao je Rotary gala bal za više od 150 zvanica, povodom obilježavanja 110 godina Rotary porodice, 85 godina postojanja i 15 godina od reosnivanja Rotary kluba Sarajevo, kao i 12 godina od osnivanja Rotaract kluba Sarajevo.
Bal koji je upriličen u Domu Oružanih snaga BiH, osim što je obilježio 110 godina postojanja Rotary porodice, imao je i humanitarni karakter. Sredstva koja su prikupljena od ulaznica biti će donirana u svrhu što bolje organizacije Specijalnih olimpijskih igara Bosne i Hercegovine i učešća BiH sportista Specijalne olimpijade na nadolazećim takmičenjima. U narednim godinama Rotary porodica u Sarajevu će intenzivnije raditi na osnivanju fonda za podršku bh. sportista na sličnim događajima.

Specijalna olimpijada u BiH je osnovana 06. juna 2006. godine i trenutno angažuje preko 25 udruženja i svoje aktivnosti ima na cjelokupnom području BiH kao što su klubovi specijalnih sportova, zavodi, dnevni centri, osnovne i srednje škole koje rade sa osobama sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju.

Cilj ovog projekta je ostvarivanje koristi osobama sa posebnim potrebama kroz sportski trening i natjecanja u fizičkom, umnom i duševnom smislu.

Sportisti Bosne i Hercegovine u narednom periodu trebaju sudjelovati na značajnim takmičenjima, kao što su Svjetska ljetna specijalna olimpijada koja će se održati u Los Angelesu od 25. jula do 02. augusta 2015. godine, kao i Svjetska zimska specijalna olimpijada koja će se održati od 14. do 25. marta 2017. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: