BiH
5

"Rotary kanjon": Promocija prirodnih ljepota rijeke Une i grmuškog kanjona

FENA
Rotary klub Bihać danas je, uz podršku Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) i Grada Bihaća, a s ciljem promocije prirodnih ljepota rijeke Une i grmuškog kanjona, organizirao manifestaciju pod nazivom "Rotary kanjon".

Veliki broj učesnika iz nekoliko tamošnjih općina etapu od Srbljana do Bosanske Krupe prošao je biciklima, kočijama i trčeći, dok su pješaci prošli dionicu od Grmuše do Bosanske Krupe.

Manifestaciju je svečano otvorio premijer USK-a Izudin Saračević, a na otvaranju je bio prisutan i gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević.

Oni su obećali podršku i u narednom periodu ovoj i sličnim manifestacijama.

Stavljanjem ceste grmuškog kanjona u funkciju turističke staze bar na jedan dan, namjera organizatora je potaknuti preusmjeravanje prometa na druge pravce, odnosno podržati izgradnju alternativnog pravca Bihać-Bosanska Krupa preko Grmuško-srbljanskog platoa.

"Imamo obećanja da će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine krenuti u završetak izgradnje puta preko Grmuško-srbljanskog platoa prema Bosanskoj Krupi i kada ovaj projekt riješimo, onda put kroz kanjon tek dobija na turističkoj važnosti", kazao je gradonačelnik Galijašević.