{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Rotary kanjon": Promocija prirodnih ljepota rijeke Une i grmuškog kanjona

F
9.5.2015. u 17:48
5
8
"Rotary kanjon": Promocija prirodnih ljepota rijeke Une i grmuškog kanjona
5
"Rotary kanjon": Promocija prirodnih ljepota rijeke Une i grmuškog kanjona
Rotary klub Bihać danas je, uz podršku Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) i Grada Bihaća, a s ciljem promocije prirodnih ljepota rijeke Une i grmuškog kanjona, organizirao manifestaciju pod nazivom "Rotary kanjon".
Veliki broj učesnika iz nekoliko tamošnjih općina etapu od Srbljana do Bosanske Krupe prošao je biciklima, kočijama i trčeći, dok su pješaci prošli dionicu od Grmuše do Bosanske Krupe.

Manifestaciju je svečano otvorio premijer USK-a Izudin Saračević, a na otvaranju je bio prisutan i gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević.

Oni su obećali podršku i u narednom periodu ovoj i sličnim manifestacijama.

Stavljanjem ceste grmuškog kanjona u funkciju turističke staze bar na jedan dan, namjera organizatora je potaknuti preusmjeravanje prometa na druge pravce, odnosno podržati izgradnju alternativnog pravca Bihać-Bosanska Krupa preko Grmuško-srbljanskog platoa.

"Imamo obećanja da će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine krenuti u završetak izgradnje puta preko Grmuško-srbljanskog platoa prema Bosanskoj Krupi i kada ovaj projekt riješimo, onda put kroz kanjon tek dobija na turističkoj važnosti", kazao je gradonačelnik Galijašević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: