|

Rok za upis djece s liste čekanja JU Djeca Sarajeva u privatne vrtiće produžen do 12. septembra

Rok za upis djece s liste čekanja JU Djeca Sarajeva u privatne vrtiće produžen do 12. septembra
1
I. Č.
6.9.2019. u 19:51
1
komentara
1

dijeljenja
Rok za upis djece s liste čekanja JU Djeca Sarajeva u privatne vrtiće produžen do 12. septembra Ilustracija: Shutterstock
Rok za upis djece s liste čekanja, koju je 12. jula objavila JU Djeca Sarajeva, produžen je do 12. septembra 2019. godine, saopćeno je iz Udruženja privatnih predškolskih ustanova Kantona Sarajevo.
"U skladu sa odlukom Udruženja privatnih predškolslkih ustanovana Kantona Sarajevo postignutom s predstavnicima Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a zbog dugotrajne procedure pribavljanja ljekarskog uvjerenja, rok za upis djece je produžen do 12. septembra tekuće godine", stoji u saopćenju.

Klix.ba je ranije pisao da su se roditelji, čija djeca se nalaze na listi čekanja JU Djeca Sarajeva, požalili jer je dat kratak rok za predaju dokumentacije, budući da se svi brisevi vade u dva doma zdravlja. Praktično je to značilo da će blizu 700 djece s liste čekanja morati uraditi pretrage i pronaći vrtiće za sedam dana.Rok je produžen, iako se u JU Djeca Sarajeva u punom kapacitetu polazi s radom 9. septembra.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...