{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rogatički stanari kolektivnog centra dobit će stanove

F
20.10.2010. u 15:46
0
14
Rogatički stanari kolektivnog centra dobit će stanove
0
Rogatički stanari kolektivnog centra dobit će stanove
Kolektivni centar u Rogatici (Foto: Deutsche Welle)
U Ministarstvu za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske danas je potpisan ugovor o gradnji 14 stambenih jedinica za smještaj 13 porodica koji se trenutno nalaze u kolektivnom centru u Rogatici.
Vrijednost ugovorenog posla je oko 620 hiljada dolara, a planirano je da se stanari u nove objekte usele u septembru naredne godine.

Sredstva su osigurali vlada SAD-a, Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe RS-a i Općina Rogatica.

Glavni donator ovog projekta ipak je američka vlada, koja je osigurala većinski iznos sredstava (700.000 maraka) te resorni ministar RS-a Omer Branković napominje da je do realizacije ovog projekta došlo nakon posjete ambasadorice dobre volje UNHCR-a Angeline Jolie rogatičkom kolektivnom centru i na njenu intervenciju.

Branković je dodao da je u RS-u 2008. bilo 650 izbjeglih ili raseljenih porodica koje su živjele u kolektivnim centrima te da je sada, uz pomoć svih nivoa vlasti u BiH i donatora, taj broj smanjen na 375 porodica, odnosno 760 osoba.

"U toku je izgradnja 179 stambenih jedinica, tako da će trenutni broj od 375 porodica, iduće godine biti smanjen ispod 150", precizirao je Branković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: