Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\'\'Narodni i službeni jezik je srpski, a pismo ćirilica. Ne priznaje se pravo zavičajnosti nikome – ko je došao s okupacijom ili posle nje, pa ni njihovim potomcima, makar da su u Bosni rođeni\'\'.
Omer Skopljaković: Ž E Lj A ... Dušmane mrzi, a Srpstvo ljubi, Tako mi sine ti bio živ, Pane li babo u borbi ljutoj, Osvet\' ga sine, sokole siv... Srbin Avdo Karabegović: OH, TA LjUBIM TE... ... Tako mi pravde Višnjega Boga Tako mi srpskog Imena moga... Protivu islama, To ništa nije, Sin Otadžbinu, Ljubiti smije.
Omer-beg Sulejmanpašić-Despotović: SRPSTVU Iz mog srca, iz plamenih grudi, Iz uzdaha, iz duše, iz snova, Tebi Srpstvo, moja srećo draga, Leti, evo, laka pjesma ova!... Suza čista; suza duše moje, Suza, što me milom bratstvu veže, Suza vjernaljubavi i krvi, Tebi, Srpstvo, što me vječno steže!
Aliverić Tuzlak: ZNAM JE ŠTA SAM ... Evo pjesme, nije vješta Al\' za svojim leti jatom. Nemojte me više vr\'jeđat\' Zovite me Srbom, bratom! Nuridin Ibnul-Hadžer: PJESMI Uzdiži se, pjesmo moja, Iz plamenih, srpskih grudi, Smjelo leti kroz krajeve, Đe god sl\'jepi guslar gudi! Uz gusala glase mile, Đegod čuješ da se poje, Tu slobodno spusti krila, Tu ćeš naći braće moje... Al\' međ\'njima ako vidiš, Ko te krivim okom gledi, Tog se kloni! Izrod to je, Tomu demon stope sl\'jedi. Uzdiži se pjemo moja, Iz plamenih, srpskih grudi, Smjelo leti kroz krajeve, Đe god sl\'jepi guslar gudi...
Aliverić Tuzlak: SRPSKI JEZIK pesma protiv austrijske odluke da se srpski jezik zove \'\'zemaljski\'\' – kasnije i \'\'bošnjački\'\' Srpski jezik, rajski jezik – Ne što njime zbori raja, Već za to, što u sebi Sve miline zvuka spaja. Srpski jezik, rajski jezik – Znaš kako s\' u duši hori, Kad nam majka, kad nam sestra, Kad nam ljuba njime zbori. Srpski jezik, rajski jezik – Znaš kako nas on potresa, Kad nam guslar njime pjeva, Te nas diže u nebesa. Srpski jezik, rajski jezik – Rane vida, l\'ječi bole, Znaš kako nam duši prija Kad nas, starci njim sokole. Srpski jezik, rajski jezik – Za to velim, što da krijem: Svaki onaj Bogu gr\'ješi, Ko ga zove zemaljskijem.
KUSAJU LITU SNOBOSKA GOVN@
Problem je u tome sto su ucenici krenuli u tu skolu dok nije bilo problema oko smjena, bilo je jasno i odjednom neke promjene!
Evo jednog pitanja za ljubitelje zagonetki i kvizova. Na koji jezik se odnose sledeća gramatička objašnjenja? „Jednosložne imenice muškog roda u pluralu između osnove i nastavka imaju obično umetak -ov (-ev). Umetak -ev dolazi iza konsonanata: j, lj, nj, č, ć, đ, ž, š. U nominativu singulara većina imenica ženskog roda završava se vokalom -a. U nominativu plurala imaju nastavak -e. Sve imenice srednjeg roda u nominativu singulara završavaju se vokalom -o ili -e. U nominativu plurala imaju nastavak -a… Glagol jesam ima samo prezent. U njemu ima pune i kraće potvrdne oblike: jesam, jesi, jest(e), jesmo, jeste, jesu; ja sam, ti si, on je, ona je, ono je, mi smo, vi ste, oni su, one su, ona su. Napomena: Kraći oblici glagola jesam češće se upotrebljavaju od punih…” I tako dalje. Vi ste sad u iskušenju da odgovorite „Srpski jezik, ne može biti ništa drugo” — a možda se ipak ustežete. Pitanje je suviše lako, mora biti da krije nekakvu zamku. E, vidite… ako ste vi u nedoumici i mi smo
Lijepa reklama, fkt jedne od najboljih gimnazija u BiH!
ma dajte ljudi ovo cisti kretenizam u PBG je uvijek bila jedna smjena i to samo jutarnja i niko se nikad prije nije zalio. ne znam koji su njihovi pravi razlozi zbog kojih im ovo ne odgovara, al smatram da samo bez potrebe stvaraju paniku, sta fali ako im se dijete mora ranije ustajati citavu godinu il ako ide popodne... skola je ista kao i sve druge, ako im ne odgovara neka uzmu privatno profesore da ih poducavaju!!!!
Ne kontam koji đavo hoće, išlo se i prije a Boga mi ide se i sad u nekim školama po ovom rasporedu, i opet svi normalno završili. Ovo, što \"elitnija\" škola to razmaženija djeca. Treba to sve u rudnike poslati zajedno s roditeljima.
ccc pa u Medicinskoj skoli je bilo da 1. i 2. razredi idu u prvu smjenu a 3. i 4. u drugu smjenu zbog prakse. I hiljade nas je zavrsilo tako skolu. Sad djeci sve zivo smeta cccc pa nisu u jaslicama da se mamice i tatice moraju o svemu brinuti i voditi ih za rucice i cim pocnu da kmece o necemu, odmah da se raguje, kao da prije djeca nisu rasla, isla u skole i slicno ccc nije ni cudo sto su danasnja djeca takva kakva jesu, najvise razmazena i previse ovisna
ne kenjaj, tako je do sada srednje skole zavrsilo hiljade i hiljade ucenika
sto seru djeca
ja mislim da su ti roditelji ipak u pravu jer djeca koja su stalno druga smjena uopste ne mogu da se prepireme za nastavu.. dodju navece kasno kuci i tad su i suvise umorni da rade bilo sta, a ujutru i nisu bas skoncentrisani, jer dok se razbude, dorckuju i pocnu spremat za skolu vrijeme im prodje i moraju da krenu ! sigurno da imaju razlog za sto se zale ;)