Neprihvatljiva odluka
76

Roditelji djece vrtića ŽIŠ: Odluku o privremenom izolatoriju staviti van snage

E. Sk.
Roditelji JU Djece Sarajevo vrtića ŽIŠ odlučili reagovati (Foto: I. Š./Klix.ba)
Roditelji JU Djece Sarajevo vrtića ŽIŠ odlučili reagovati (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nakon saopćenja Vlade Kantona Sarajevo, da se Željeznički školski centar pretvori u privremeni izolatorij, oglasili su se roditelji JU Djece Sarajevo vrtića ŽIŠ, kazavši da traže da se ova odluka hitno stavi van snage.
"Uvažavajući pogoršanje epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo te povećan priliv pacijenata koji zahtjevaju bolničko liječenje, smatramo da današnja odluka direktno ugrožava sigurnost i zdravlje naše djece. S obzirom da javnosti nije predočen plan, šta u tom slučaju s našom djecom, mi kao roditelji smo odlučili odmah reagovati i jasno dati do znanja da navedenu odluku smatramo apsolutno neprihvatljivom, te da je ista donešena bez ikakvog razumnog plana i rješenja. Mi kao građani smo očevici višemjesečne nekoordiniranosti i nejasnog plana u vezi moguće eskalacije epidemije COVID-19", kažu roditelji JU Djece Sarajevo.

Poražavajuće je, dodaju, da u vrijeme kad brojke oboljelih dosežu rekordne vrijednosti te je jasno da je epidemija nažalost van kontrole nema već unaprijed razrađenog plana.

"Pribjegava se ovakvim ad hoc rješenjima koja imaju negativne posljedice na najosjetljiviju kategoriju našeg društva, našu djecu. Stava smo da ova odluka ne predstavlja nikakvo konkretno rješenje po nas građane, a pri tome ugrožava našu djecu i potpuno nepotrebno otežava položaj nas roditelja i naše djece u ionako složenoj višemjesečnoj situaciji u kojoj se svi nalazimo", poruka je roditelja.