Komentari (447)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa kuces dalje srbi su ratu focu prekrstili u srbinje????? ni isil nije to radio.
Pa i vi ste Vrhbosnu prekrstili u Sarajevo. Saraj (turcizam)-dvorac. A odakle Skender Vakuf i slicna imena u hiljadugodisnjoj istiji Bosne koja nije osmanska?
@Sehović... pa jesu preci bošnjaka -- turci: prekrstili Hodidjed u Saraj-ovase...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
...ja sam do rata govorio srpsko-hrvatskim jezikom. i dalje zborim isto, al ga drugačije vabe. pa ga ja vabim "naški" i tako podjednako nerviram ove "jezikologe".
Sustina bosnjackog nacionalnog identiteta je distanciranje od Srba i Hrvata zbog kompleksa. Niko od njih nije promjenio ni slova u govoru, ali danas reci da pricaju SH jezikom je za njih samoubistvo. Tu ih i razumijem. Samo ne moze bosanski. Moze bosnjacki.
@Mickey10 ...ybg, rođo, i srbi se mašala distanciraše od partizana i "komunizma". i prihvatiše "čiča dražu antifašistu". budalaštine južnoslavenski plemena i samo svevišnjeg bez riječi ostave.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Filios nostros non discet si lingua est latina! tako bi naše nane i dede protestvovale za svoju djecu prije 2000 godina, kada bi njihovu djecu tadašnja vlast slala u državnu školu, pa ti vidi.......
OLOVKAEXIT
U ustavu tzv. RS stoji "jezik srpskog naroda" a ne srpski jezik. Uzimaju sta im je podobno a ostalo bacaju.
Zasto tzv. kada se tako zove,rahmetli alija je rekao u dejtonu da mu takav naziv odgovara?! :)
Hhahha stari europski narod... mislis otpadak prodanih krscanskih dusa...
"roditelji bošnjačke djece"? valjda, "roditelji djece bošnjačke nacionalnosti", ne?
Samo će da oprostite najebati djeca.
koliko su mi trebale ocjene iz škole mogao sam kuću napraviti.
Jarane škola je važna
pa njima je cilj da ne idu djeca skolu u RS ....
možda. ali istovremeno opadne zarada na udžbenicima, voznim kartama i školskom priboru.
Ja stvarno ne razumijem u cemu je problem. zvanicni jezici u BiH su srpski, hrvatski i bosanski. Bosnjaci hoce da im se pise bosanski jezik u knjizice, dakle jedan od 3 sluzbena jezika. I sta je problem??? Inzko, probudi seee..
@fanaticos ...pored inzka treba pozvati i nato!
@kupo Ima i toga, uopste nije losa ideja...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
po Ustavu ove drzave Bosne i Herecgovine lijepo stoji da bilo koji od konstutivnih naroda srbi,hrvati, muslimani imaju pravo da svoj jezik nazovu kako žele i sada srbi se bune protiv istog tog Ustava pa mi imamo pravo da svoj jezik zovemo Bosanskim jezikom i niko nema pravo niko da ga osporava i pobija al đikani su đikani.
Uvjek su nas mrzili i uvjek ce.Nikad ne zaboraviti NIKAD
bosanski jezik za sve koji su rodjeni ubosni
@otkos pa i oni su nasi idemo upaketu nego mi dgo za pisati aja volim hercegovce jer korijeni mog oca su iz mostara
@otkos ma slazem se nije problem da su svi ko ja sve bi se mi dogovorili samnom je lako
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Iskoristavanje djece u politicke svrhe...samo bosnje mogu..kao drugo koga interesuje hocete li ici ili ne? vas problem ne nas..
Sad ce se zvati srpskobosanski ili bosanskosrpski.
pa jel fakat neko misli da srbina briga hoce li bosnjak u skolu hahaha. jos ce i pohapsiti te tamo ljude jer krse zakon nekakav. naranđasti slonu licemjerni smrdljivi sejtanov slugo ucini nesto za taj narod konkretno a nemoj samo krasti i glasove uzimati.
@osmani tko je, ba narandžast?!?
Ma samo krivicnu prijavu protiv svih, pa ces vidjeti kako se svira