{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rodbina, prijatelji i kolege se oprostili od Nisveta Džanke

2.6.2012. u 15:45
363
0
Rodbina, prijatelji i kolege se oprostili od Nisveta Džanke
363
Stotine prijatelja i kolega, kao i članovi rodbine, prisustvovali su danas dženazi velikog čovjeka, novinara Nisveta Džanke. Dženaza je klanjana na mezarju u sarajevskom naselju Buća Potok.
Svi koji su lično poznavali Nisveta Džanku za njega su imali samo riječi hvale. Da se radilo o velikom čovjeku najbolje govori činjenica da je Džanko bio rado viđen gost u svakom mjestu Bosne i Hercegovine, koju je na najbolji način predstavljao kroz svoju emisiju Pozitivna geografija.

I, baš kao što je u petak na komemoraciji u RTV domu istakao Džankin prijatelj Milenko Srdić, teško će biti selima i gradovima u BiH objasniti gdje je nestala čuvena karirana košulja.

Džanki je prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana ciroza jetre, nakon čega se šira bh. javnost uključila u prikupljanje novca za njegovo liječenje. Jetra mu je transplantirana u Tuzli, nakon čega se njegovo zdravstveno stanje popravilo. Nažalost, samo za kratko. Ponovo je došlo do komplikacija te je preminuo od emboije pluća.

I, kao što rekoše njegovi prijatelji na jučerašnjoj komemoraciji, Džankine riječi, djela, osmijeh i lice, teško će biti izbrisani iz sjećanja njegovih kolega, prijatelja, ali i svih onih koji su ga poznavali i samo posredstvom TV ekrana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: