Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trebalo bi iskoristiti ovu situaciju i ocistiti korito rijeke.
miljacka nikad nece presusit zato sto gradjani sarajeva uredno vrse nuzdu
Hm….iskoristio bih priliku da kritikujem udruzenje (a stvarno ne znam koje je i da li uopste neko gazduje ovim dijelom bosne) koje gazduje ovim dijelom male bosne…. Kakvo je to udruzenje koje : Ne prati visinu vodostaja i situaciju na vodama kojima gazduje… Ne izvrsi izlovljavanje i premjestanje ribe u slucajevima ovakve sushe… Samo pogledajte kako to radi jedno udruzenje iz Crne Gore. http://www.youtube.com/watch?v=6BE-aLjSEVs Ista stvar se desila prije 2 godina!
I jos Bugarska i bugari, koji nose ime po Bulgarima, i to je to. Ostalo sve regionalna imena za Slavene.
Aj, a mi smo ucili u skoli na Latinskom (zivim u EU, gdje mi je i mjesto rodjenja) da su Srbi dobili ime od rijeci \'\'servus\'\' (servi, mn.), \'\'servitus\'\' itd. Znaci od sluge, sluzenja, netko ili nesto sto je predmet, itd. Vi ste poznati po tom da uljepsavate svoju povijest, svoje porijeklo, pa i izaberete rijec koja vam se najvise svidja i ako su ostala znacenja mnogobrojnija. A inace narodi dobiju ime po tlu koje naseljavaju, po starijesini plemena, po zanimanju, itd. Ime naroda nije od Boga dato, vec je vjestacko i ismisljeno od ljudi, i kod vas, bili vi sluge ili cuvari, i kod nas, i kod svakog drugog naroda. Obicno su oni koji svoj narod nazovu po tlu, rijecu, planini, moru, primorju, na tom mjestu stariji narod na tom mjestu, nego oni koji dodju na jedno mjesto i to tlo nazovu po sebi. A Srbi nisu ni Slaveni. Svi Slavenski narodi, pa cak i Rusi, ime svog naroda svode sa nekog regionalnog djela ili od rijeci Slaven, osim Srba i Hrvata, i Luzickih Srba.
pa je li se i ova vijest mora na politiku okrenuti majku mu je..m glupu...ali ima nade kiša počela bogu hvala...inače živim na neretvi 100metara od rijeke i mogu reći da neretva nije bila manja ne pamtim..
Samo neka mi neko od vlahadije objasni, kako to da se oni u Bosni pocinju izjasnjavati kao Srbi tek krajem 19. stoljeca, a sve do tada su se izjasnjavali kao Bosanci pravoslavci ?
Smak svijeta- predskazanje! Kazna za klero-naci šovinizam!
Nije isušivanje nego presušivanje, to su dvije vrlo različite stvari. Nitko Bosnu ne isušuje nego je presušila, pazite malo šta pišete!!!
ovaj lik je pouko ko kurton
svi cemo mi kao i ove ribe.... ispruziti papke....
upravu si...mi smo bili \"Srbi\"...ne znam otkud da u bilo kojoj drugoj drzavi neko sebe moze nazvati Srbinom pa i u staroj bosanskoj banovini,osim ako nije imao srpski pasos... h.e.b.o majku ovih Srba, ispasce da su svi stanovnici ove planete bili prvo Srbi pa svi ostali... ako tako mislis mislim da se trebate zapitati zasto vam narod \"izumire\" a ne hodati okolo i upirati prstom i govoriti \"ti si bio Srbin\" (pogotovo ako referencu trazis u necemu sto je bilo vise od 10 stoljeca unazad kada niko ko jos uvijek hoda po ovoj zemlji nije ni postojao)
Slazem se sa zadnjim komentarom. Kaze se da je islam ekoloska religija. Hajd da to vidim na djelu. Plastika kao nesto sto zagadjuje okolis po islamskom razumjevanju bi trebala da bude haram. Papir je se moze raspasti i to je bolje da se upotrebljava umjesto najlonskih kesa. Rijeka Bosna treba da bude narocito cista. Pokazite da ste muslimani i ocistite nasu Bosnu. Umjesto fabrika potaknite turizam i ocistite svoje avlije izdajte sobe turistima. Povedite ih u prirodu i otvorite restorane, nase bosanske kuhinje, eto vam para. Tako se to radi u Austriji, Engleskoj i drugim evropskim zemljama.
Jest, treba ocistiti korita, to je fakat. Ali bi bilo krajnje vrijeme da u ovoj drzavi koja je puna smece od Modrice do Neuma, od Trebinja do Gorazda, neko ovaj narod nuci da se smece NE BACA U RIJEKE, da se da se rostilji ne pale po planinama, da se baste ne ciste tako sto se prvo zapali automobilska guma itd. Kad god se vozim cestom prema Kaknju i Zenici uhvati me tuga, tamo ljudima jos niko nije objasnio da se smece iz i oko kuce ne cisti tako sto se pokupi u kolica i onda strovali u rijeku. Gdje je drzava, gdje su hodze i popovi da malo \'vaze\' narodu o tome umjesto sto ih svakodnevno truju glupostima.
Dovoze, dovoze, cim si i ti u Sa. marvo
Evo na zadnjoj slici se fino vidi ko je naprvio kucu ilegalno, čiji su priključci kanalizacije i vjerovatno on zagovara da mu omladnia dodje iz grada da mu ocisti, kao sto je trazio pa mu se napravili nasipi da vise ne plavi...
Nemoras bas da vredzas,nije lijepo hvala. Pozdrav tebi inace komentar na mjestu sto se tice rijeka.