|

Rijeka Bosna poplavila dvije kuće u Dobroševićima

Rijeka Bosna poplavila dvije kuće u Dobroševićima
0
S
Sarajevo-x.com
11.11.2010. u 13:22
0
komentara
0

dijeljenja
Rijeka Bosna poplavila dvije kuće u Dobroševićima
Obilne padavine u protekla tri dana uzrovale su poplavu na dijelu Mjesne zajednice Dobroševići kod stočne pijace gdje je došlo do izljevanja rijeke Bosne, koja je poplavila dva stambena objekta u Dobroševićkoj ulici i poljoprivredna imanja koja gravitiraju na tom potezu.
U cilju preventivnog dijelovanja u spašavanju ljudi i materijalnih dobara Općinska služba civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo jučer je i tokom noći neprestalno pratila vodostaj rijeke Bosne i Lepeničkog potoka, saopćeno je iz ove općine.

"Ekipa CZ i Udruženje vatrogasnog društva Alipašin Most su u toku noći iz jednog pratećeg objekta u blizini poplavljenog stambenog objekta izmjestili oko 40 ovaca (kurbana) u vlasništvu Rasima Akeljića iz Travnika. U toku jutarnjeg obilaska terena utvrđen je niži vodostaj rijeke Bosne u odnosu na sinoćnje stanje za oko 70 centimetara", rekao je pomoćnik načelnika službe Civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo Sakib Džihanić naglašavajući da će pripadnici Službe civilne zaštite i dalje pratiti stanje na terenu, te po potrebi djelovati i o svim promjenama obavještavati javnost.

Ekipa Civilne zaštite Općine Ilidža utvrdila je da se u MZ Osjek rijeka Bosna izlila u ulici Bratunačka i Hendekuša. U ulici Bratunačka prekinuta je putna komunikacija, došlo je do izlijevanja vode oko kuća, ali voda još nije ušla u objekte. U ulici Hendekuša vodostaj je u opadanju, ali je došlo do prodiranja vode u tri stambena objekta.

U MZ Stup rijeka Bosna je poplavila zemljište vlasništva PD "Butmir" i došlo je do opadanja vodostaja.

Rijeka Dobrinja je u svom koritu i ne prijeti opasnost od izlijevanja, dok se Željeznica povukla u svoje korito.

Na ratnom mostu u Sokolović-Koloniji došlo je do oštećenja izlaznih krila mosta. Rijeka Večerica znatno je povećala vodostaj zbog začepljenja propusnih cijevi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.