Nova vremena, novi običaji
0
Rijaset IZ: Kafane nisu ambijent za iftare
Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vala i nisu
Onda treba biti dosljedan i ne ici na iftar bilo gdje gdje ima alkohola inace..Pod lipom recimo...Kulin dvor..i milion drugih!
amaaan!!! sta bi mi bez ovih iz IZ-a?
Site for monitoring the new moon-http://www.mondsichtung.de/ Crescent Moon (Hilal) Observation Appeal for 27 March 2009- http://www.youtube.com/watch?v=gqVmvs5YlKc&feature=player_embedded Masnoon Duaa for Hilal Observation- http://www.youtube.com/watch?v=G8sPoJNm1bI&feature=related Moon Sighting and Dates Solution by Salman Zafar Shaikh, Ph.D- http://www.youtube.com/user/qamar0786 Moon Sighting from Makkah Observatory 2009- http://www.youtube.com/watch?v=rUyeZ1MRAX4 Sunnah of Moon Sighting - Bradford Workshop- http://www.youtube.com/watch?v=CWGy70UFxWQ Ramazan počinje u ponedjeljak u UAE Saudijska Arabija započet će u ponedjeljak ramazan, zajedno s većinom drugih država Zaljeva. http://gulfnews.com/news/gulf/uae/heritage-culture/ramadan-starts-on-monday-in-uae-1.845142
ma briga njih sta mi ovdje pricamo oni se votaju u bemabarama i zive u vilama
Samo jos uz svu ovu paradu svega i svacega trebaju izmisliti McIftar i onda smo najunikatnija svijetska metropola :D
Kafane kakve su u Bosni zaista nisu primjereno mjesto za Iftar, ali restorani jesu. To je normalna stvar u cijelom svijetu.
Ti iftari po kafanama, restoranima i slično su nešto poput SFF-a. kako je postalo moda strašno me nervira, to služi da se pokaže ko su \"pravi vjernici\", da se dogovore poslovi i da se izvide potencijalni zetovi i snahe. Baš je bezze trend, i to ne zbog alkohola kojeg ima u kafanama, već zbog atmosfere koje tamo nema, a ima je u svom domu i domovima najbližih.
Pa i da se iftarim na rivijeri i neko se tamo kupa, sha ima veze??? Iftar je i smijem do Sehura da gledam, jedem, pijem, sa zenom rekreativno kod kuce... Ako neko od ovih staronja u IZ odmah pomisli na nesta \"nemoralno\" cim vidi zenu u kupacem kostimu, nek\' izbace svi satelitske iz kuce i na lijecenje u npr. Reumal... uff... nemre ni tamo, opet kupaci kostimi.
A DA LI SE NEKO NEKADA OMRSIO SEKSOM ?
Hoće li biti hutba za ovo?
STVARNO treba se radit na kvalitetu ,najvise e je gvozdzurine a plemeniti metala je malo tako i dobrih ljudi i kao VJERNIKA vjera je pozitivna ka sto je nevjerovane negativno vvervici samo cvrsto i pojacajte vjerske istinske sadrzaje....nek crknu dusmani......
termalna rivijera to zaista napravi na dostojanstven nacin. nije bio tamo, ali zamislja kako pored stolova prolaze polugole kupacice ... glupost placena anti-reklama
Pa normalan bosnjak nikako ne moze rijaset smatrati ozbiljnim. hhahahha bas me nasmija ova vijest.
Rijaset se ne bi trebao oglasavati u javnim sredstvima, ovo ipak citaju djeca.
Sto se vise javljaju ovi iz lajavoga rijaseta, to ce sve maje i manje biti Bosne. Hrvatima i Srbima se kosa vise dize na glavi cim se ovi majmuni jave u eter. Dosta vise! Ovo je sekularna drzava, drzava svih Bosanaca, Bosnjaka, Srba i Hrvata....Majmuni na livadu!
Ma kod proksilih Bosnja je normalno u granapu cuti \"selam alejk daj 2 pive i litar loze\" i sta objasnjavati najtupavijem narodu na dunjaluku kad ce oni opet po svome proslaviti uz drogu i alkohol.