{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rijaset Islamske zajednice u BiH najoštrije osudio napad u Zvorniku

Klix.ba
28.4.2015. u 14:39
1
Rijaset Islamske zajednice u BiH najoštrije osudio napad u Zvorniku
1
Rijaset Islamske zajednice u BiH najoštrije osudio napad u Zvorniku
Rijaset IZ BiH
Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini osudio je sinoćnji napad na policijsku stanicu u Zvorniku.
"Najoštrije osuđujemo kriminalni zločinački čin napada na policijsku stanicu u Zvorniku, ubistvo i ranjavanje policajaca i izražavamo puno suosjećanje sa porodicama žrtava ovog napada u njihovoj boli i žalosti", kaže se u reagiranju Rijaseta IZ u BiH.

"Ovaj brutalni napad na institucije države, također obavezuje da se još odlučnije rasvjetljavaju uzroci ovakvih postupaka, liječe duboke ratne traume, otklanjaju uzroci diskriminacije i beznađa, nezaposlenosti i marginalizacije posebno povratničkih zajednica. Činjenica da su na području Zvornika počinjeni veliki ratni zločini, a povratnička populacija nerijetko bila suočena sa brojnim diskriminirajućim postupcima, ne smije se ni u kom slučaju koristiti za nove zločine i izazivanje nemira. Takvi pojedinci svojim nerazumnim postupcima nanose nesagledivu štetu, prije svega, svome narodu, ali i cijelom društvu", dodaje se.

Rijaset Islamske zajednice poziva sve odgovorne subjekte u državi, posebno stranačke i političke lidere, da ovaj slučaj ne uzimaju kao "pogonsko gorivo za političku platformu proizvođenja međunacionalnih tenzija, straha i destabilizacije Bosne i Hercegovine".

"Kriminalni zločinački napad u Zvorniku još jednom podsjeća na nužnost jačanja institucija države kako bi ona bila sposobna da pruži što veću sigurnost građanima i prevenira nasilne i zločinačke akte. Rijaset Islamske zajednice, očekujući da će se čim prije utvrditi pravi motivi napada kako on ne bi postao predmet političkih manipulacija, poziva sve nadležne organe da svojim postupcima jačaju ambijent podrške povratnicima i njihovu punu sigurnosti", kaže se u saopćenju Rijaseta IZ u Bi

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: