{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rijaset dao preporuke: Tokom ramazana osigurati vodu, energente i prijevoz

30.6.2014. u 12:27
27
Rijaset dao preporuke: Tokom ramazana osigurati vodu, energente i prijevoz
27
Rijaset dao preporuke: Tokom ramazana osigurati vodu, energente i prijevoz
U subotu, 28. juna 2014. godine je nastupio mjesec ramazan – najodabraniji mjesec u hidžretskom kalendaru kojeg muslimani obilježavaju postom i drugim sadržajima kojima iskazuju svoju bogobojaznost i jačaju svoju duhovnost, saopšteno je iz Rijaseta Islamske zajednice u BiH.
"S obzirom da mjesec ramazan dolazi u periodu sa najdužim trajanjem dana, Rijaset Islamske zajednice preporučuje ustanovama, preduzećima i organizacijama da, u granicama objektivnih mogućnosti, građanima dodatno olakšaju uvjete rada tokom ovog mjeseca", navodi se u preporuci Rijaseta.

Preporučuju javnim komunalnim preduzećima koja vrše usluge snabdijevanja vodom, energentima ili prijevoza da imaju u vidu potrebe građana za ovim uslugama posebno u prediftarskom (16,00 -21,00 h) i sehurskom (02,00 - 03,00 h) vremenu, a u smislu smanjenja ili adekvatne vremenske preraspodjele redukcija, isključenja i slično.

Preporučeno je i da se gradski prijevoz u većim urbanim sredinama pojača u terminu odlaska i povratka sa teravih-namaza (22,00 – 24,00 sata).

"Cijenimo da će, pokazujući razumijevanje za specifične potrebe građana tokom ramazana, ustanove, preduzeća i organizacije, uz zadovoljstvo uposlenika postići i ugodniju radnu klimu i veću produktivnost", saopćeno je iz Rijaseta IZBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: