Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
al ovo je najveći fazon svih vremena .. SDA pere pare preko nekake arapskih kriminalaca i sirotinje i ko fola strane firme .. naravno da mogu prodati fore ljudima koji su i glasali za njih ..
Sve im oduzet i deportovati odma bez prava povratka. Kod njih se glava gubi za sitnicu a ovdje se kurche.
SVE ODUZET, PODIJELITI SIROTINJI, A PRLJAVE ARAPE KOJI SE TU ZATEKNU BACITI U KAZAMAT
Napokon Pravna Država radi svoj posao! Živjela Vladavina Prava!
amin
Fiktivno ili ne dok placaju poreze sve je to nebitno imal tu kancelarije ili ne. Bakiru je u tome upala kasika u med.
Kakve su ovo gluposti. Ono sta se treba uraditi jeste ukinuti te silne, suvisne zakone. Ako neko zeli da dodje i da regularno radi, onda ne vidim odkud pravo vladi da ga kaznjava.....
Sad Memić može zapjevati i na Arapskom i na Engleskom: "Odlazi nam raja, odlazi nam raja, Odlazi nam raja, odlazi nam raja, Odlazi nam raja, odlazi nam raja, Nestaju polako: kud i kad"
kako se mogu fiktino registrovati kad su legalno registrovani?
Raspisati interpolove potjernice za ovim lupežima, zabraniti im trajno dolazak u BiH i oduzeti nezakonito kupljene nekretnine, s tim da lica državljani BiH koja su prodala tu nekretninu nemaju pravo na povrat nekretnine, koja se ima knjižiti na općinu.
Imovinu im oduzeti, prodati, naplatiti obeštečenje, a njima zabraniti ulazak u BiH! Ali... KO IM JE DOZVVOLIO KRIMINAL??? I NJEGA TREBA PRETRESTI I ZATVORITI! Hahaha, ja pričam vic godine, jer se to neće nikad dogoditi :)))) Jer znamo ko se krije iza ove velike kriminalne rasprodaje!
Bas me zanima da li drzavljanin BiH moze u drzavama poput "Kuvajta, UAE, Katara, Sirije, Libije, Saudijske Arabije, Rusije i Ukrajine" otvoriti fiktivnu firmu sa 1000 eura i raditi ono sto doticni iz tih zemalja rade. How, ye, no. Mi na Bliski Istok bez vize (zenama su i upitne) ne mozemo nos promiliti tamo. Nije da neko ima neku zelju da ide tamo i investira, ali eto. Bar u Rusiju mozemo 30 dana biti kao turisti.
Naravno da može, osnuj firmu sa 1.000 EUR-a ali ćeš morati voditi računa da ti kapital bude najmanje 1.000 EUR-a, ispod ne možeš ići. Bitno je da firma plaća poreze državi a firma koja to uspijeva duži period, onda je to uspješna firma.
glupi ne zele ni da cuju,dozvoljavati im naseljavanje je ponizavanje
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
"ostaje nejasno kako firma sa kapitalom od 2.000KM ima u vlasništvu nekretnine..." Ovo samo može drot glupi konstatovati a takvih je puna SIPA i ostale institucije. Nikakav problem da firma ima kapital 2000KM a i nekretnine vrijedne stotine hiljada KM u vlasništvu.
Idioti
Ima nesto sto se zove "knjigovodstvo" ili slicno. Ko kupuje nesto vrijedno sto hiljada KM, a nema niti je imao na racunima vise od one 2000 KM osnivackog uloga. Kupuje, ali ne na zakonit nacin, toliko o tome ko je glup. Zna se ko je pokvaren i radi protiv interesa vlastite drzave.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Semitska infiltracija u BiH je najveća prijetnja sigurnosti te zemlje! Bošnjaci i Srbi su najviše pokazali kako se to zemlja ne cijeni...sreća pa Hrvati u BiH imaju zdravu pamet i razmišljaju o svojoj budućnosti. U tim dijelovima nema problema ni sa Arapima niti Rusima.......!