FOTO
/
Revolt: BiH je država tajkuna i korumpiranih političara

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
25.11.2011. u 14:11
0
103
Revolt: BiH je država tajkuna i korumpiranih političara
0
Omladinski pokret Revolt iz Tuzle na Dan državnosti BiH još jednom je iskazao svoje nezadovoljstvom stanjem u državi. Noseći transparent: "BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska" i "Mi nemamo razloga za slavlje" na svoj način su obilježili 68 godina od zasjedanja ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu na kojem je obavljena državnost Republike BiH.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

"Živimo u državi u kojoj je polovina stanovništva na rubu siromaštva, u kojoj je gotovo jedna broj zaposlenih i nezaposlenih, u kojoj mladi nemaju perspektivu, a penzioneri sigurnu starost. Živimo u državi kojom vlada neodrživa i korumpirana administracija, kojom orgijaju fašističke bande, u kojoj predstavnici naroda o sudbini svih nas odlučuju na sastancima u italijanskim vilama. Zbog svega toga građani BiH nemaju pravi razlog za proslavljanje Dana državnosti, ali niti ijednog drugog praznika", kazao je predsjednik OP Revolt Gordan Isabegović.

Zbog anarhičnog stanja u državi, aktivisti OP Revolt željeli su građanima BiH ukazati na potrebu solidarnosti i otporu postojećem stanju u državi, koje se karakteriše nacionalizmom, korupcijom i nejednakošću.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Nakon što su tačno u podne krenuli sa Trga slobode, tridesetak aktivista Revolta otišli su do Narodne kuhinje Imaret gdje su uručilu donaciju. Na koncu su još jednom konstatirali kako Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, te da je Bosna i Hercegovina, trenutno, država tajkuna i korumpiranih političara!


Komentari (103)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: