Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ili 23.500 KM po uposleniku u prosjeku godišnje. Oko 2.000 KM bruto mjesečno , a još preciznije oko 1.300 KM neto po uspoleniku. Ovo je još i dobro kakve su plate na federalnom, kantonalnim i općinskim nivoima. Poznato je da su plate najniže na nivou države u adminsitarciji. Zahvaljujem na pažnji!
Dok ima kredita ništa od toga moj october
KS Ministarstvo za boracka pitanja....Faid Heco ministar 4300km , Semir (Sefera)Halilovic u 3 komisije 1600km mjesecno, Mirela(Sefera) Halilovic 3 komisije 1200 km mjesecno, Backovic Faris1993 god. ( Zaimov) 4 komisije 1600km mjesecno...itd..sve kadar BPS...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jedna država, 2 entiteta, 3 predsjednika, 10 kantona, 14 vlada, 183 ministarstva, 85 političkih partija, 50 boračkih udruženja, 13 sindikata, 2 policije, 3 akademije nauka, 2 penziona fonda, 3 obrazovna sistema, 3 telekoma, 3 elektroprivrede, 550 000 nezaposlenih, 630 000 penzionera, 450 000 raseljenih, 75% siromašnih, 65 000 državnih uposlenika i NE UTVRĐEN BROJ LOPOVA! DOBRODOŠLI U BOSNU I HERCEGOVINU!
Kako bi bilo dobro da svi ovi ljudi rade u industriji, pa da proizvode. Imali bi svega! Ne bih ja danas slušala kako Bakir govori da nema industrije i da 50% roba uvozimo. Laže, uvozimo i više. Sve živo se uvozi! Treba njih rastjerati i uposlenike svesti na minimum. Čak im ne bi trebalo dozvoliti ni na Biro da se prijave, kako ne bi i dalje budžet opterećavali. Paraziti su to!
Inventarisati, analizirati, pa komisije pa ovo, pa ono. NARODE GLASAJ ZA NOVE - GORE OD OVIH PLJAČKAŠA NEMOŽE BITI, NIKAKO. HRANIMO ĐUKELE DA NAS UJEDU. SARJEVSKE CUKE SU HUMANIJE!
Jede se kavijar, piej se džin, ima se para, ima se s čim...
Da li je ikad iko izracunao koliko bi prosjecne plate bile vece kad bi imali normalnije uredjenje drzave i jednostavniji sistem upravljanja. Narodu ovo treba razbiti na proste faktore, od prilike, danas mjesecno mogu kupiti 20 vekni hljeba a sa novim sistemom bi mogao 50 vekni da kupim i da mi jos ostane za zemicke, pogace iliti somune.
Haha, a gdje ti je meso?
a barem su 80% nepotrebni budzetski krpelji
ne zovu se dzaba neprofitne organizacije
Rješenje je drastično smanjenje plata u državnim i firmama, a pogotovo institucijama. Tako se ne bi isplatilo da zapošljavaju rodbinu i svi bi vise razmišljali o pokretanju privatnih firmi umjesto budžetske sise. Max plata u institucijama i državnim firmama 1000 km. To ko obeća glasam za njega.
sve na prosječne plate pa nekse bore za veći prosjek u državi.
sve na prosječne plate pa nekse bore za veći prosjek u državi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mašala, ovo ni njemacka privreda ne bi izdržala
Ja mislim da bi im trebali povecat plate da ne bi bili korumpirani i neodgovorni.
Evo dobrog šlagorta za nekorumpirane stranke,obečajte da će te adminisraciji smanjiti primanja za 50%,gdje će opet čistačica imati između 500 i 600 KM,a takozvani ministri i vajni parlamentarci između 2000,00 i 3.ooo,oo KM,sigurno čete dobiti izbore.Ali obečano sprovedite,i taj onovac usmjerite na zapošljavanje onih sposobnih građana koji zavise od socijalne pomoći,pa nćemo imati ovoliki broj siromašnih,dio para usmjerite u penzione i obrazovne fondove,i svin zadovoljni,a bagra na vlasti ako im se to ne sviđa ,neka idu,ima puno pametnijih i sposobnijih koji bi obnašali njihove dužnosti.
SDA fabrika debila http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F72ZEDQXfGM Prica ko da je juce sletio u bosnu a ne da dinastija Izetbegovic vlada 20 godina i pustosi je . Lud frajer.
@are11 nije sa secija ce balije da vladaju
Koliko znam, u ovo se broji i vojska i SIPA.
I ovi sto su ugrozeno stanovnistvo, strah ih dolaziti na posao u sa :)
ohooooooooohohoho masala