Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mijenjam državljanstvo bejha za bilo koje drugo osim đikansko. Može i Zimbabve.
tamo ti je i mjesto !!
sirijsko?
PRIKAŽI ODGOVORE (21)
Nigdje veze dali drzavljanstvo i kome treba i kome ne treba,a da ne govorimo o greskama salterskih sluzbenika...opet pranje love nista drugo...ne mogu vise od domaceg stanovnistva izvlacitt lovu pa hajd malo od stranaca...
Revizija je potrebna svakako, a udruženja koja misle da je ovo problem njihovim građanima,neka im pomognu i olakšaju.
Sandžama oduzeti državljanstva i poslati ih nazad za Srbiju, pa nek tamo prave svoj entitet ako hoće.
Za sticanje BiH državljanstva procedura treba da bude standardizirana kako se to čini u zemljama EU, SAD, Kanade i Australije. Zašto da mi ne primjenjujemo iste standarde kakvi se primjenjuju prema BiH građanima kad zatraže državljanstvo Velike Britanije ili Australije, jer ono nešto: naši su ba, glasaće za naše, daj hi ovamo, lahko ćemo mi, samo neka nam hi...to ne može i nesmije biti tako u jednoj pravnoj državi. Treba vrlo strogo i objektivno pregledati data državljanstva i azile.
kad bi iz bosne protjerali sve arape, turke i sandzaklije pitanje je ko bi osto. bivsi bosanci su ranije pobjegli u ameriku, kanadu i njemacku
Cuj revizija drzavljanstva. Drzava u svojim arhivama ima sva dokumenta na osnovu kojih su nekome dodjeljivali drzavljanstvo. Sad se prave blesavi !
svim mudžahedinima kao i svim sultanovim muhadžirima treba oduzeti državljanstvo ....
Dali se ova revizija odnosi na Sebiju Izetbegović i njenu familiju koju je dovukla iz ME?
A šta će biti sa Šćepom, postavio sam pitanje, Klix ga ukloni. Hoće li kriminalci i špijuni komšijski preživjeti ovu reviziju?
cuj revizija drzavljanstva. pa ko je to gdje vidio. kako ce ljudi doci do informacija. vrati se neko za dvije godine u bosnu i kazu mu nisi vise drzavljanin bejha. ali ok, BiH drzavljanstvo je dno dna tako da se radi o zanemarivom gubitku.
Posjedujem hrvatsku putovnicu.
Zasto minusi? Cura je samo rekla da ima hr putovnicu,sta tu ima lose?
Ministarstvo CP BiH raspisalo javni poziv za reviziju državljanstva? Isto kao da Boga mole da se revizija ne izvrši. Isto kao i da nisu raspisali poziv. Postoji li u ministarstvu baza podataka prisutnih naturalizovanih državljana??? Aklo postoji (?) u šta i sumnjam, (jer kod nas nema evidencije za mnogo stvari), onda su putem svoje baze podataka mogli da izvrše provjere državljanstva kontaktirajući novopečene državljanje i MUP. Svakakve bagre se kod nas uselilo. Treba to hitno prečešljati!
Da vidimo kako ce se zvat "drzava" do 2018. do tada mi vazi ovaj sadasnji...
SVIM NATURALIZOVANIM ARAPIMA KAMILARIMA I VEHABIJAMA ODUZETI PASOŠ I NABITI NOGOM U DUPE ovo je Bosna a oni svojim prisustvom uznemiravaju građane,oni nameću ideologiju koja nema blage veze sa evropskom tradicijom i tolerancijom
To se kaze nije dobio jedino ko nije trazio,sto je najgore sam go shljam dobio drzavljanstvo.