{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Renovirana Klinika urgentne medicine KCUS-a

F
4.6.2015. u 12:06
282
34
Renovirana Klinika urgentne medicine KCUS-a
282
Klinika urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu u proteklih 20 dana je renovirana, a osim rekonstruirane unutrašnjosti, napravljena je i nova tunelska sabraćajnica kroz koju ugroženi pacijent do urgentne medicine može stići za nešto više od minute.
Generalni direktor KCUS-a Rusmir Mesihović danas je kazao da će na ovaj način biti pružena još bolja i adekvatnija zdravstvena zaštita te brži prijem u urgentnom centru.

"Mi kao najveća ustanova u BiH i jedna od najvećih na Balkanu pozitivnim pomacima nastojimo poboljšati zdravstvenu zaštitu svih građana", rekao je Mesihović prilikom prezentacije renoviranih prostorija.

Podsjetio je da kroz Klinički centar u Sarajevu dnevno prođe 12.000 ljudi, te da je zbog toga neophodno osigurati adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Mirela Imširija iz tima zaduženog za implementaciju projekta rekonstrukcije kazala je da se radilo o veoma zahtjevnom projektu koji je urađen u kratkom periodu.

Renovirano je 4.250 kvadratnih metara od čega prostor nove klinike urgentne medicine pokriva 1.360.

"Nijedan dan, nijedan sektor nije prestao s radom. Naša tehnička ekipa je radila 16 sati dnevno da bismo ovo uspjeli", navela je Imširija.

Osim toga, danas je rečeno da je taj klinički centar zvanično postao Univerzitetski klinički centar s novim logom, te da je Rektorat UNSA za to dao uvjerenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: