{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reljef Povelje Kulina bana kao poklon za kraj mandata Patricka Moona

26.6.2013. u 17:33
4
21
Reljef Povelje Kulina bana kao poklon za kraj mandata Patricka Moona
4
Reljef Povelje Kulina bana kao poklon za kraj mandata Patricka Moona
Patrick Moon i Nermin Nikšić
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu u oproštajnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Patricka Moona, koji nakon tri godine završava mandat u našoj zemlji.
Američki diplomata se interesirao za aktuelnu situaciju u Federaciji BiH, posebno na području ekonomije, te za druga pitanja čije rješavanje može doprinijeti poboljšanju svakodnevnog života njenih građana.

U iscrpnom odslikavanju stanja premijer Nikšić se posebno zadržao na setu antikorupcijskih zakona koji je u poodmakloj fazi donošenja i čije bi zaokruživanje stvorilo ambijent i pravni okvir za suprotstavljanje korupciji i organiziranom kriminalu. Ambasador SAD-a je dao podršku ovom zakonodavnom procesu.

"Vaša zemlja je inicijator i lider u nastojanjima da se pokrene pitanje reforme Ustava Federacije. Zbog opstanka Federacije, ali i Bosne i Hercegovine moramo mijenjati ustavni okvir i na entitetskom, ali i na državnom nivou. Prepoznajemo i podržavamo njihov značaj i na tome ćemo istrajati, jer je njihov krajnji cilj efikasnija i funkcionalnija Federacija, a time i Bosna i Hercegovina", rekao je federalni premijer.

Ambasador Moon je dao punu podršku premijeru Nikšiću u nastojanjima da održi rad Vlade, koja se, kako je rekao, zbog aktuelne političke i ekonomske situacije suočava sa brojnim problemima.

U znak zahvalnosti za sve ono što je, kao veliki prijatelj naše zemlje učinio tokom svog manadata u Bosni i Hercegovini, federalni premijer je američkom ambasadoru uručio reljef Povelje Kulina bana, koja svjedoči o višestoljetnoj historiji države Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: