BiH
19

Rekordnih 5.500 skijaša u nedjelju boravilo na Jahorini

SRNA
Rekordan broj skijaša na Jahorini ove sezone zabilježen je 15. februara kada ih je na stazama ove planine bilo 5.500.

"Već od danas na Jahorini imamo raspoloživih smještajnih kapaciteta, ali i za naredne vikende se očekuje odlična popunjenost", rekla je Srni portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Ivana Lizdek.

Prema njenim riječima, visina snijega i dalje je 180 centimetara, staze su izuzetno dobro pripremljene, vrijeme je sunčano, a vidljivost odlična.

Ona je navela da su u punom pogonu šestosjedi Poljice, Ogorjelica i Skočine - Prača, dvosjed Ogorjelica dva, ski liftovi Poljice, Željo i Olimpik, kao i baby lift na Poljicama.

Lizdekova je podsjetila da će od sutra do 21. februara biti održano takmičenje za skijaše rekreativce i bordere u veleslalomu.

"Cilj tog projekta jeste buđenje takmičarskog duha kod rekreativnih skijaša i bordera uz profesionalno mjerenje vremena tokom priprema, rangiranje najboljih rekreativaca i održavanje finalnog takmičenja za najbolje rangirane", navela je portparol Olimpijskog centra "Jahorina".

Agencija "Profis live Sarajevo" u saradnji sa Olimpijskim centrom "Jahorina" organizuje ovo rekreativno takmičenje u veleslalomu.