BiH
41

Rekonstrukcijom ulice Londža nastavlja se izgradnja biciklističke staze u Zenici

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Rekonstrukcijom bulevara Zeničani su dobili biciklističku stazu, a rekonstrukcijom ulice Londža do Robne kuće "Bosanka" bit će izgrađena nova dionica biciklističke staze.

U proteklih četiri dana, koliko traju radovi u ulici Londža, skinut je gornji sloj asfalta, a u narednom periodu bit će izvršena promjena kompletne ceste te izgradnja biciklističke staze koja će biti povezana s Bulevarom.

Projekat rekonstrukcije Londže, prema riječima direktora JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenice i Izvršne agencije za realizaciju projekta Glavne gradske magistrale Mirsada Helega, postoji još od rekonstrukcije bulevara te je došlo vrijeme na njegovu realizaciju.

Na dionici od Drvenog mosta do RK "Bosanka" bit će izgrađen i zeleni razdjelni pojas između saobraćajnice i pješačkih staza, a na pješačkim stazama će biti napravljene i biciklističke staze. Saobraćajnica će zadržati dvosmjerni promet vozila uz parking prostor koji je bio i prije rekonstrukcije.

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Grad Zenica mole za razumijevanje i apeluju na učesnike u saobraćaju da maksimalno poštuju privremenu signalizaciju te izbjegavaju pomenutu dionicu, odnosno da maksimalno koriste alternativne putne pravce.

Radovi koje izvodi firma Euroasfalt počeli su 23. juna, a trajat će od 35 do 40 dana.