BiH
0

Rekonstrukcija komunalne infrastrukture u Ferhadiji pri kraju

FENA
Rekonstrukcija plinske i vodovodne mreže u Ulici Ferhadija uskoro bi trebala biti završena.

Osim vodovodne i plinske mreže u Ferhadiji, na potezu od Tržnice do Ekonomskog fakulteta bit će rekonstruisana oborinska kanalizacija i zamijenjene instalacije BH Telecoma.

Položena je glavna vodovodna cijev i u toku je njeno ispiranje, nakon čega će početi priključivanje objekata na glavni vod. Na ovom dijelu Ferhadije planirana je i rekonstrukcija oborinske kanalizacije.

Voda s krovova okolnih objekata prije se slijevala u tampon. S ciljem rješavanja ovog problema postavit ćemo nove oluke koji će biti priključeni na oborinsku odvodnju, pojasnili su u Službi za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad.

Sredinom Ferhadije bit će postavljeno i šest tačkastih slivnika za odvodnju oborinskih voda.

"Očekujemo da bismo do početka juna trebali položiti ivičnjake, a do sredine juna izliti betonsku podlogu i početi s ugradnjom ploča. Ukoliko vremenski i tehnički uslovi budu zadovoljavajući popločavanje ovog dijela Ferhadije bi trebalo biti završeno u prvoj sedmici jula", istakli su u Službi za komunalne poslove i investicije.

Rekonstrukcija dijela ulice Ferhadija, od Tržnice do Ekonomskog fakulteta (u dužini od oko 60 metara), počela je 15. maja i podrazumijeva uklanjanje postojećih ploča i betonske podloge, zamjenu kompletne podzemne infrastrukture (plinsku, vodovodnu, oborinsku kanalizaciju i instalacije BH Telecoma), tamponiranje i betoniranje terena, te postavljanje ploča.