{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rekonstrukcija komunalne infrastrukture u Ferhadiji pri kraju

F
23.5.2012. u 14:54
0
0
Rekonstrukcija komunalne infrastrukture u Ferhadiji pri kraju
0
Rekonstrukcija komunalne infrastrukture u Ferhadiji pri kraju
Rekonstrukcija plinske i vodovodne mreže u Ulici Ferhadija uskoro bi trebala biti završena.
Osim vodovodne i plinske mreže u Ferhadiji, na potezu od Tržnice do Ekonomskog fakulteta bit će rekonstruisana oborinska kanalizacija i zamijenjene instalacije BH Telecoma.

Položena je glavna vodovodna cijev i u toku je njeno ispiranje, nakon čega će početi priključivanje objekata na glavni vod. Na ovom dijelu Ferhadije planirana je i rekonstrukcija oborinske kanalizacije.

Voda s krovova okolnih objekata prije se slijevala u tampon. S ciljem rješavanja ovog problema postavit ćemo nove oluke koji će biti priključeni na oborinsku odvodnju, pojasnili su u Službi za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad.

Sredinom Ferhadije bit će postavljeno i šest tačkastih slivnika za odvodnju oborinskih voda.

"Očekujemo da bismo do početka juna trebali položiti ivičnjake, a do sredine juna izliti betonsku podlogu i početi s ugradnjom ploča. Ukoliko vremenski i tehnički uslovi budu zadovoljavajući popločavanje ovog dijela Ferhadije bi trebalo biti završeno u prvoj sedmici jula", istakli su u Službi za komunalne poslove i investicije.

Rekonstrukcija dijela ulice Ferhadija, od Tržnice do Ekonomskog fakulteta (u dužini od oko 60 metara), počela je 15. maja i podrazumijeva uklanjanje postojećih ploča i betonske podloge, zamjenu kompletne podzemne infrastrukture (plinsku, vodovodnu, oborinsku kanalizaciju i instalacije BH Telecoma), tamponiranje i betoniranje terena, te postavljanje ploča.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: