|

Reisu-l-ulema uputio čestitku mitropolitu Nikolaju i pravoslavnim vjernicima

Reisu-l-ulema uputio čestitku mitropolitu Nikolaju i pravoslavnim vjernicima
231
F
FENA
6.1.2015. u 11:17
0
komentara
231

dijeljenja
Reisu-l-ulema uputio čestitku mitropolitu Nikolaju i pravoslavnim vjernicima Foto: Anadolija
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju i pravoslavnim vjernicima čestitku u povodu hrišćanskog praznika Božića.
"Vaša eminencijo, u svoje i uime Islamske zajednice u BiH Vama lično, mitropolite Nikolaj, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima u našoj zajedničkoj domovini BiH upućujem iskrene čestitke povodom hrišćanskog praznika rođenja Isaa (Isusa), neka je Božiji mir i spas na njega. Molim Uzvišenog Boga da Vama i pravoslavnim vjernicima praznični dani donesu duhovnu radost i moralnu okrepu, da ih provedete u dobrom zdravlju, ličnoj i porodičnoj sreći", istaknuto je u čestitki.

Naglasio je da želi da božićna radost pravoslavnih komšija, kao i praznična radost svih drugih vjernika na ovim prostorima, još jače potakne duh razumijevanja, istinske brige komšije za sigurnost i prosperitet drugog komšije.

"Da božićna radost pravoslavnih komšija osnaži i solidarnost među našim vjernicima i narodima i spremnost da koračamo prema društvu slobode, napretka i sreće za sve ljude i narode. Stoga, neka u prazničnoj radosti svoga komšije, osjeti njegov komšija svoju sigurnost i ugodnost", navedeno je u čestitki, prenosi MINA.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.