BiH
63

Reisu-l-ulema primio profesora Mirsada Hadžikadića, kandidata za člana Predsjedništva BiH

Klix.ba
Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović u posjetu primio prof. dr. Mirsada Hadžikadića, bivšeg predsjednika Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi, osnivača i dekana koledža informacijskih tehnologija u Šarloti - Sjeverna Karolina, aktuelnog direktora Instituta za kompleksne sisteme u ovoj američkoj državi, suosnivača i predsjednika Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti.

Profesor Hadžikadić je želio upoznati Reisu-l-ulemu sa odlukom da se na predstojećim izborima kandidira za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Profesor Hadžikadić je Reisu-l-ulemu upoznao sa razlozima ove svoje odluke, te namjerom da vodi fer i korektnu političku kampanju u kojoj će iznositi vlastiti program umjesto da se bavi drugim političkim subjektima i ličnostima.

Ovom prilikom reisu-l-ulema Kavazović je kazao kako se očekuje da će kandidatura profesora Hadžikadića unijeti svježinu u načine vođenja predizborne kampanje u BiH, te da javnost očekuje nove i svježe ideje.

Profesor se zahvalio reisu-l-ulemi na prilici da se s njim sretne i poželio mu blagoslovljene ramazanske dane.