Glasati bez pritiska
64

Reisu-l-ulema ef. Kavazović poručio da politički stav njegovog brata ne oslikava stav IZ u BiH

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Reis-l-ulema Husein ef. Kavazović, komentarišući pisanje medija o članstvu njegovog brata u političkoj stranci, kazao je da svako ima pravo iznijeti lični stav, ali da to ni na koji način ne oslikava njegov lični stav, a posebno ne stav Islamske zajednice u BiH.

"U stranačkoj kampanji predsjednik, stranka i vlastito mišljenje se mora braniti. Nerijetko ili gotovo u pravilu se pretjeruje. Zato to treba tako i razumjeti. Ja poštujem politički stav svoga brata kao i političke opcije kojoj pripada, ali posljednju riječ će ipak imati naš narod. Da o ovome nisam pitan, ne bih smatrao da se trebam očitovati", kazao je ef. Kavazović za Preporod.

On je savjetovao sve muslimane da slobodno i bez pritiska bilo koga donesu odluku o zajedničkoj budućnosti.

"Također sam siguran da naši građani neće nasjesti na ostrašćene kampanje, ma od koga dolazila i da se neće povoditi za populizmom bilo koje vrste. Mi kada biramo trebamo da biramo one koji su dostojni našeg povjerenja. One kojima možemo povjeriti nas život, imetak i čast. Na svakome je da prepozna ko su ti, između ostalog, i na osnovu načina na koji vode kampanju i šta nam u njoj nude, kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

Podsjetimo, brat reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazović Šemsudin Kavazović je na predizbornom skupu u Gračanici kazao da je Fahrudin Radončić možda najbolji Bošnjak kojeg je u životu upoznao.