{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reis Kavazović: Umjereni bh. islam poveznica između Zapada i Istoka

F
5.2.2015. u 17:31
3
22
Reis Kavazović: Umjereni bh. islam poveznica između Zapada i Istoka
3
Reis Kavazović: Umjereni bh. islam poveznica između Zapada i Istoka
Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini Ruggero Corrias izjavio je danas na kraju sastanka s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem da "reis Kavazović interpretira umjereni Islam koji je upisan u genetski kod Bosanaca i Hercegovaca na veoma jasan način".
Ambasador Corrias je dodao da su Kavazovićevi pozivi na umjerenost i udlučne osude zločina počinjenih u ime vjere važan doprinos u ovim teškim vremenima.

"Razvoj i usmjerivanje pozornosti na čovjeka, ponovio mi je reis, antidot su za bilo koji oblik ekstremizma. Evropa, Mediteran, Balkan, a posebno Bosna i Hercegovina moraju biti, kroz njegove opće prihvatljive riječi, prava poveznica između Istoka i Zapada", rekao je ambasador Corrias.

Reis Kavazović podijelio je s italijanskim ambasadorom nadu da se evropski umjereni Islam, povijesno ukorijenjen u Bosni i Hercegovini, može uzeti za primjer protiv bilo kojeg oblika radikalizma i nasilja, pozivajući se u vezi s tim i na simboličnu vrijednost buduće posjete Svetog Oca Sarajevu.

Na kraju je dodao kako očekivanje bosanskohercegovačke populacije da hitno budu usvoje reforme koje imaju za cilj poboljšanje života građana i približavanje Evropskoj Uniji ne treba da bude zanemareno i da se mora dati nada i perspektiva ljudima koji su pogođeni dubokom društvenom i gospodarskom krizom, saopćeno je iz Ureda za štampu i prevođenje Ambasade Italije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: