{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reis Kavazović tražio od Islamske države da oslobode britanskog humanitarca

6.9.2014. u 14:55
512
181
Reis Kavazović tražio od Islamske države da oslobode britanskog humanitarca
512
Reis Kavazović tražio od Islamske države da oslobode britanskog humanitarca
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović jučer je uputio apel za oslobađanje zarobljenog britanskog humanitarnog radnika u Siriji Davida Hainesa.
U apelu reisu-l-uleme se navodi: "Nakon što sam upoznat da je zarobljeni humanitarni radnik David Haines, državljanin Velike Britanije, izvrgnut ozbiljnoj prijetnji smrću, a imajući na umu svetost ljudskog života kojoj islam uči muslimane, apeliram na one koji drže u zarobljeništvu Hainesa da odustanu od svojih prijetnji i bezuvjetno ga puste da se vrati svojoj porodici.

Haines je čovjek koji je veći dio svog života proveo pomažući unesrećenim ljudima širom svijeta, uključujući i muslimane povratnike u Bosni i Hercegovini. Bošnjaci muslimani zahvalni su svima koji su im u ratnom i postratnom periodu pomagali, uključujući i Hainesa.

Oslobađanje zarobljenog humanitarnog radnika jedini je razuman, moralan i vjerski čin, jer onima koji ga drže u zarobljeništvu njegov život i sadašnja pozicija neće riješiti njihove nesporazume sa stranama s kojima su u sukobu, ali će oslobađanjem pokazati svoje ljudsko lice i vrlinu.

Obzirom da su muslimani u Bosni i Hercegovini bili predmet nepravednog ubijanja, imaju moralnu i vjersku obavezu da iskazuju posebnu osjetljivost na ubijanje i zlostavljanje nevinih ljudi. Stoga molim na iskazivanje islamske solidarnosti i oslobađanje zarobljenog britanskog humanitarnog radnika, jer ubistvo jednog nevinog čovjeka je kao ubistvo cijelog čovječanstva", kaže se u apelu reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, a prenosi ga agencija MINA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: