|

Reis Kavazović pružio podršku obnovi života u Srebrenici

Reis Kavazović pružio podršku obnovi života u Srebrenici
0
F
FENA
8.2.2013. u 16:13
0
komentara
0

dijeljenja
Reis Kavazović pružio podršku obnovi života u Srebrenici Foto: SRNA
Poglavar Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulema Husein efendija Kavazović danas je boravio u radnoj posjeti Općini Srebrenica.
Posjetio je Memorijalni centar Potočari, a nakon toga i Islamski centar, gdje je razgovarao s glavnim srebreničkim imamom Damirom efendijom Peštalićem i predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Alijom Tabakovićem.

Potom je Poglavar Islamske zajednice u BiH u Čaršijskoj džamiji vjernicima održao hutbu, nakon čega je razgovarao s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i drugim čelnicima općine.

"Danas smo došli da ohrabrimo ljude na putu obnove ove zajednice i života na području općine Srebrenica. Smatramo da ova dva naroda imaju odgovornost ovdje i da trebaju raditi zajedno", rekao je Agenciji Fena reis-l-ulema u BiH Husein Kavazović.

Iskazao je podršku radu općinskog rukovodstva u stvaranju klime povjerenja među narodima.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković navodi kako je rukovodstvo općine tokom posjete iznijelo goruće probleme u oblasti socioekonomskog stanja, ali i druge probleme.

"Mi smo poslali poruku da je moguće u Srebrenici napraviti jedinstvo, ali da bi implementirali našu viziju i naše programe trebat će nam pomoć svih u Bosni i Hercegovini, a i šire", rekao je Duraković.

Inače, ovo je prva posjeta reisa Kavazovića općini Srebrenica nakon imenovanja za poglavara Islamske zajednice BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.