{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reis Kavazović primio aktiviste koalicije Prvi mart

26.2.2013. u 12:43
0
1
Reis Kavazović primio aktiviste koalicije Prvi mart
0
Reis Kavazović primio aktiviste koalicije Prvi mart
Aktivisti građanske koalicije Prvi mart danas su se sastali sa reis-ul-ulemom IZ u Bosni i Hercegovini, Huseinom Kavazovićem, kako bi ga upoznali o dosadašnjim aktivnostima, postignutim rezultatima, ali i problemima s kojima se susreću.
Tokom sastanaka, osnovne teme razgovora bile su značaj donošenja zakonskih rješenja za povratnike, rješavanje statusa raseljenih osoba i izbjeglica, kao i sprečavanje nezakonitog oduzimanja ličnih dokumenata i prebivališta povratnicima u RS.

Ovom prilikom reis je upoznat i sa uspješnom saradnjom koju je koalicije Prvi mart ostvarila sa federalnim i kanotonalnim vlastima po pitanju trajnog rješavanja osiguranja prava iz zdravstvene, socijalne i boračko-invalidske zaštite. Također, najavljeno je da se do kraja mjeseca očekuje formiranje radne grupe od strane Vlade Federacije BiH, u vezi s izradom izmjena postojećih zakonskih rješenja.

Učesnici na sastanku su se osvrnuli i na problem u vezi s najavom rušenja spomenika žrtvama genocida u Višegradu koji se nalazi u mezarju „Stražište“, te je ovom prilikom naglasio potrebu da se ovakav čin spriječi.

Reis Kavazović ovom prilikom je naglasio da je ovo važan korak i da se svi moraju uključiti u rješavanje ovih problema,te dodao da će pružiti svoju pomoć u rješavanju problema s kojima se susreću aktivisti Prvog marta.

Zaključeno je da se treba što više angažovati kako bi se što efikasnije riješili problemi povratnika u RS, te da se što prije promjene zakonske regulative koje onemogućavaju zadržavanje beneficija povratnicima u RS, saopćeno je iz koalicije Prvi mart.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: