|

Reis Kavazović: Poslanik je uvijek tu da ukaže na ispravan postupak

Reis Kavazović: Poslanik je uvijek tu da ukaže na ispravan postupak
28
F
FENA
15.1.2013. u 21:30
0
komentara
28

dijeljenja
Reis Kavazović: Poslanik je uvijek tu da ukaže na ispravan postupak Reisu-l-ulema IZ BiH Husein ef. Kavazović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
U sklopu manifestacije "Selam, ya Resulallah", reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović održao je večeras u Sarajevu predavanje o temi "Muhamed a.s., život koji traje".
Reis Kavazović je tom prilikom rekao da je prošlo više od 14 stoljeća od Poslanikove smrti, a da se za to vrijeme na svijetu ništa ozbiljno nije promijenilo.

"Milenij i po svaki musliman na ovoj planeti osjeća njegovo prisustvo, ubijeđen da je vjerovjesnik s vjernicima, a njegova veličanstvena poruka duboko u njihovim srcima", istakao je reis Kavazović.

On je dodao se vjernici Poslanika sjećaju u molitvi, kada jedni druge savjetuju, rađaju djecu, napuštaju ovaj svijet, prije i poslije objedovanja, tokom pranja ruku i zuba, te prilikom udaje i ženidbe.

"Poslanik je uvijek tu da ukaže na ispravan postupak, uputi zalutalog, ohrabri uplašenog, on je prijatelj i pomagač, vjerovjesnik i odgajatelj, vođa i zapovjednik", naglasio je reis Kavazović.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.