BiH
0

Reis Cerić darovao krv i podržao akciju darivanja

Sarajevo-x.com
Foto: Rijaset.ba
Foto: Rijaset.ba
U povodu 14. juna, Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, danas je reisu-l-ulema Mustafa Cerić posjetio u Domu armije u Sarajevu punkt dobrovoljnog darivanja krvi koju je organiziralo kantonalno udruženje i dao podršku ovoj humanoj akciji i pozvao da se u nju uključe svi oni koji su u mogućnosti darivati ovu dragocjenu ljudsku tečnost.

"Želim se prvo zahvaliti Udruženju koje promovira ovaj ljudski čin dobrovoljnog darivanja krvi povodom Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca krvi. Ovo je moja osobna podrška Udruženju, ali i onima koji brinu o našem zdravlju u gradu Sarajevu i cijeloj BiH", rekao je reis Cerić.

On je dodao da je do sada dva puta davao krv, ali da je očito, da su njegove godine prešle tu fazu da bi mogao davati krv.

"Htio sam na ovaj način da pozovem sve ljude dobre volje, posebno omladinu koja je u dobrome zdravlju da se odazovu ovome pozivu. Ja sam iznenađen i zabrinut da grad Sarajevo oskudijeva tim darom Božijim. Stoga pozivam sve zdrave ljude koji su u mogućnosti da dođu danas i slijedećih dana na punktove dobrovoljnog darivanja krvi", kazao je danas reis Cerić.

On je dodao da bi trebali svi biti svjesni da nedostaje te tečnosti i da neki ljudi ako im u određenom trenutku zatreba da im se produži život, a nema da im se da, svi su na neki način za to odgovorni.

"Zato i ovom prilikom podsjećam da onaj koji spasi jedan ljudski život kao da je spasio cijelo čovječanstvo", rekao je Cerić.