Registri imenovanih i zaposlenih u Sarajevu bit će dostupni na internetu do kraja sedmice

Klix.ba
15.4.2019. u 10:28
1.113
42
Registri imenovanih i zaposlenih u Sarajevu bit će dostupni na internetu do kraja sedmice
1.113
Registri imenovanih i zaposlenih u Sarajevu bit će dostupni na internetu do kraja sedmice Foto: Arhiv/Klix.ba
Registri imenovanih i zaposlenih u javnom sektoru bit će do kraja sedmice dostupni na internetskoj stranici Vlade Kantona Sarajevo, saznaje Klix.ba.
U bazi podataka koja će biti dostupna široj javnosti nalazi se više od 20 hiljada imena i prezimena zaposlenih u javnom sektoru, kao i imenovanih osoba na funkcijama izvršne i zakonodavne vlasti Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, u registrima će biti dostupni svi podaci, od plaća zaposlenih, porijekla imovine, poticaja, inspekcijskih nadzora, koncesija, revizija...

Podaci o imenovanim funkcionerima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti će, prema trenutnom ustrojstvu, ostati u registru godinu nakon što prestanu obnašati funkcije, iako se razmatralo da podaci ostanu trajno.

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Vlade KS zadužen je za uspostavu, održavanje i ažuriranje registra.

Podsjećamo, registar imenovanih osoba, u kojem se nalazi više od 3.000 imena, dostupan je na stranici Vlade KS od 2018. godine, a sada će biti ažuriran i objedinjen s novom bazom podataka.


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: