Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne mogu da vjerujem da se u 21. vijeku neko poziva na jednakost i ravnopravnost, pa zar se to ne podrazumjeva ili smo mi još uvijek pećinski ljudi?!
Mi u svemu zaostajemo pa, nažalost, i u poštivanju ljudskih prava i sloboda! Pravo na sve treba da imaju i pripadnici ostalih naoroda, ovo je sramotno, koliko smo glupi i zadrti pokazao je i Danisov novi film, pokazao je sta radimo onima koji pripadaju ostalima. Jad, čemer, tuga!
Samo dodji da te nekonstitutivni skloni - evo cekam te! Dakle, da se jedno razumijemo, nece nas vise niko sklanjati, a ako bude opiranja, onda je jednostavno, jednostavno cemo malo po malo skloniti konstitutivne... nema vise nazad!
Zivjela BiH cijela iz tri dijela
Gdje god, samo jednako! Na tome treba insistirati bilo da se radi o mjesnoj zajednici ili drzavnom parlamentu... to je pravi pristup za sve nas Bosance, iako se slazem da ostav prvo treba mijenjati na drzavnom nivou!
Borba mladih ljudi za jednakost i ravnopravnost, već pokazuje rezultate da su na pravom putu i da će konačan rezultat biti njihova pobjeda.
Za nadati se da ce se ovo ovako i desiti i da ce ovi m.a.j.m.uni u strankama poslusati pametnije od sebe jednom za promjenu.
Jednakost i ravnopravnost na teritoriji cijele BiH, a ne samo u Federaciji. Mijenjati Ustav! Bez promjene Ustava i ukidanja "konstitutivnosti", nacionalnih veta ... neće biti pravih promjena. Svaki problem ima rješenje. Rješenje za naše probleme je .. ako se političari ne žele dogovoriti - onda narod treba izaći u masovne demonstracije i to pred OHR, ucjeniti i strane i domaće institucije, ili - bojkirati naredne izbore! Ali, zar ćemo čekati do narednih izbora!
Reforma entiteta "FBiH" = Ukinut kantone! opcinska samouprava za neke stvari. Sto vise centrirat, pogledat kako to drugi rade poput Danske, Finske i jos nekoliko drzava koje ekonomski dobro stoje. Kroz optimiranje rada smanjuju se administrativni troskovu za 70%!!! Kapital koji se oslobodio ulozit u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu i kreditirat velike/vazne ekonomske projekte (elektrana, prehranbena industrija, ...). Za 3-4 godine moze se ocekivat prvi feedback (povecan priliv poreza i zaposleni).
samo da se sda nista ne pita i bice to dobro.
Svaka cast, na ovakav civilizovan nacin se moze dosta toga uraditi. Ustavi na svim nivoima su antidemokratski i treba ih mijenjati.
Da li vam je sada jasno zasto je toliko bitno da se provede presuda Sejdić-Finci? Koliko mi samo zaostajemo za ostalim svijetom, koliko smo samo netolerantni, samozivi, koliko ne razmisljamo.
Svi se pozivaju na demokratiju i ravnopravnost, ali niko to ne primjenjuje, nazalost :(
Od BiH treba napraviti jedno veliko jezero i sve pogušiti, tako da Republika Srbija ima otvor na more i izlaz na Neumu, a Republika Hrvatska da ima veliko jezero na kojima će imati hidroelektrane, i koristiti poplavljenu BiH za kupanje Srpskih i Hrvatskih gradjana, iskopati ćemo veliku rupu gdje ćemo mi Srbi i Hrvati ubaciti bagerima Sarajevo, Zenicu, Tuzlu u tu rupu i prekriti sve vodom preko ćega će prelaziti Srpski tankeri i Hrvatske brane....