{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Referendum je još jedna Dodikova improvizacija'

F
27.12.2009. u 15:15
0
12
'Referendum je još jedna Dodikova improvizacija'
0
'Referendum je još jedna Dodikova improvizacija'
Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić izrazio je sumnju da će uopće i doći do referenduma u RS-u a koji traži Vlada RS-a povodom posljednjih nametnutih odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, ocijenivši da se tu radi o još jednoj improvizaciji Milorada Dodika.
Čavić je danas novinarima u Banjoj Luci rekao da u svemu tome postoji i "apsurd" da je premijer RS-a Milorad Dodik prije par dana otkrio „senzacionalnu istinu“ da ne postoje tehnički uslovi za provođenje referenduma.

„Pa što je o referendumu pričao, i kao da nije on znao za to“, upitao je Čavić.

Za njega sve to govori da se radi o još jednoj od „improvizacija i ujdurmi Milorada Dodika i SNSD-a“.

Čavić je naglasio da njegova stranka ne može da prihvati da, na inicijativu SNSD-a i vlade Milorada Dodika, kao štetna bude definirana odluka visokog predstavnika koja se tiče produženja mandata stranim sudijama i tužiocima u odjelu za ratne zločine i ukidanje mandata onim koji su radili u sektoru za organizirani kriminal.

„Nama to liči na nagodbu između Vijeća ministara i Vlade, odnosno SNSD-a, jer je gotovo identičan bio prijedlog Vijeća ministara. Očigledno je da je SNSD-u bilo bitno da odu strane sudije i tužioci iz odjela za organizirani kriminal, ali im je potpuno nevažno hoće li biti strane sudije i tužioci u odjelu za ratne zločine“, rekao je predsjednik DP-a.

On podsjeća da je od dana kada je Vlada RS-a proglasila kao nevažeću odluku visokog predstavnika od 14. decembra tri puta policija RS-a asistirala po nalozima stranih sudija i tužilaca za hapšenje osoba optuženih za ratne zločine.

To potvrđuje, smatra Čavić, da se u ovom slučaju radi o „jednoj od ujdurmi SNSD-a“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: