{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reekshumacija posmrtnih ostataka pukovnika Palića

S
11.8.2009. u 09:49
0
2
Reekshumacija posmrtnih ostataka pukovnika Palića
0
Reekshumacija posmrtnih ostataka pukovnika Palića
Avdo Palić
Na gradskom groblju Visoko sutra će biti obavljena reekshumacija posmrtnih ostataka za koje se sa velikom sigurnošću pretpostavlja da pripadaju pukovniku Armije BiH Avdi Paliću, pišu mediji.
Tužilac Kantona Sarajevo Aida Ćatović izdala je naređenje za reekshumaciju, nakon koje će, po želji porodice Palić, biti izvršena analiza DNK uzoraka glave, odnosno zuba.

"S obzirom na činjenicu da je iz masovne grobnice Vragolovi, pored osam tijela, ekshumirano i Palićevo tijelo, a da su dvije lobanje bile odvojene od kostura, u interesu svih jeste dodatna provjera", rekla je Palićeva supruga Esma.

On je zamolila da o narednim koracima bude riječi tek nakon rezultata analize u laboratoriji Međunarodne komisije za nestale.

Palićevi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice još u novembru 2001. godine u Vragolovima kod Rogatice, zajedno sa ostacima još osam žrtava, ali su tek nedavno identifikovani na osnovu DNK analize.

Laboratorija za DNK analizu Međunarodne komisije za nestale osobe dostavila je Institutu za nestale osobe BiH DNK izvještaj koji potvrđuje da se među ekshumiranim 2001. godine u masovnoj grobnici na lokalitetu Gajevi, nalaze posmrtni ostaci pukovnika nekadašnje Armije BiH i ratnog komandanta Žepe Avde Palića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: