BiH
0

Reeker predao Komšiću Obamino pismo

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Philipa T. Reekera, koji mu je predao pismo predsjednika SAD-a Baracka Obame.

Na sastanku je razgovarano o uspostavi vlasti na državnom nivou u Bosni i Hercegovini te o međunarodnim aktivnostima naše zemlje.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Reeker je još jednom izrazio zahvalnost američke administracije kada je riječ o djelovanju svih institucija BiH povodom terorističkog napada na Ambasadu SAD-a u Sarajevu.

Predsjedavajući Komšić je ponovio da je napad na Ambasadu SAD-a istovremeno napad na Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane.

  • Iz tog čina moramo izvući određene zaključke, ali istovremeno moramo pojačati sinhronizovanost sigurnosnih agencija u našoj zemlji. Bosna i Hercegovina je bila i dalje ostaje čvrsto opredijeljena za borbu protiv svih oblika radikalizma i terorizma, rekao je Komšić.

Kada je riječ o uspostavi vlasti u Bosni i Hercegovini, predsjedavajući Komšić je izrazio nadu da će na kraju prevladati razum i da će vlast na državnom nivou biti uspostavljena što prije.

Učesnici u razgovoru su se saglasili da je rad misije Bosne i Hercegovine pri UN-u, tokom mandata u Vijeću sigurnosti, bio na visokom nivou i da je misija uspjela odgovoriti na sve izazove s kojima se susretala tokom rada, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.